dimarts, 29 de novembre del 2022

Taller d'interpretació

Títol: Taller d'interpretació
Títol original: Acting class
Autor: Nick Drnaso
Traducció per: Montse Meneses
Publicat per: Editorial Finestres, setembre de 2022
Format: Cartoné - 22 x 26 cm - 267 pàgines - Color
Preu: 29 €






 
 
Aquest novembre, Editorial Finestres ha celebrat el seu primer aniversari, havent publicat un total de dotze títols ben diversos, sense comptar-hi la seva darrera publicació de finals de mes, El món sense fi. D'aquestes dotze obres, tres formen part de la meva prestatgeria: L'accident de caça, Els ignorants i Taller d'interpretació, sent aquesta novetat de setembre.

Taller d'interpretació ha estat tota una sorpresa creada per Nick Drnaso, que entre el títol i la sinopsi proporcionada per Finestres em va fer comprar-lo.

Comencem tot presentant-nos diversos personatges en situacions diverses sense cap connexió aparent entre ells, alguns sí, que acabaran formant part d'un taller d'interpretació que té lloc els dimecres al vespre. En total són deu persones qui participaran en aquest taller, on l'afable John Smith els anirà guiant en posar-se la pell d'altres personatges i en situacions diverses i així veure com actuen. Per molts d'ells serà una manera de provar de superar les inseguretats que tenen o altres problemes que tinguin, d'ajudar-se a si mateixos tot fent un altre paper, talment com si fossin actors. Sense dubte una bona manera de veure amb què fallen i com poden millorar. 

Però a mesura que el temps, i van tenint lloc aquestes classes, alguns d'ells veuran com que hi ha quelcom que no comença a quadrar. Alguns començaran a comportar-se d'una manera estranya, com si aquell paper fictici també l'interpretessin en realitat. Cada classe, comportarà una major profunditat en els seus papers, tal com els indica i tutela en John, i en molts d'ells la línia entre el què és real i el què és imaginari s'anirà dissolent, ambdues coses es barrejaran.

El que comença sent quelcom per divertir-se, conèixer gent, i cercar una manera de superar allò que et preocupa, anirà agafant classe rere classe una tonalitat més misteriosa, intrigant i preocupant. Què és el que pretén en John amb aquests tallers? La resposta us farà esgarrifances.

Nick Drnaso ens mostra d'una manera molt visual, no només per tractar-se d'un còmic, sinó també per la imaginació dels protagonistes, allò que molta gent a la vida real es pot acabar trobant d'una manera o altra, i de manera negativa, mostrant-nos un missatge clar i colpidor.

Història a part, parlant de la composició de les pàgines, acostumat a còmics amb poques vinyetes per pàgina, la seva lectura en un principi em va xocar i costar per la nombrosa quantitat de vinyetes petites per pàgina, al voltant d'unes quinze, tot i així, a mesura m'endinsava a la lectura m'hi vaig anar acostumant.

Com he dit al principi, són tres les obres que tinc de Finestres, totes elles ben diverses, però aquesta sigui la que a pesar del seu color, tingui el desenllaç més fosc. I això, la seva conclusió és la sorpresa que ens donarà aquesta magnífica obra que ens farà reflexionar. Una excel·lent obra que ha entrat a formar part del primer any de vida d'Editorial Finestres.