dijous, 27 de juliol del 2023

Good Game!

Títol: Good Game!
Autors: Blanca Mira (guió) i Kaoru Okino (dibuix)
Publicat per: Planeta Cómic, octubre de 2021
Format: Rústic amb sobrecobertes - 11,1 x 17,7 cm - 248 pàgines - B/N
Núm.de volums: 1
Preu: 9,95 €




Una de les grans novetats de Planeta Cómic del 25 Manga Barcelona de 2019 fou la revista de manga espanyol Planeta Manga, tot inspirant-se amb les revistes japoneses de manga. Una revista que s'ha consolidat amb el pas d'aquests anys, i aquest juliol de 2023 ha sortit el dinovè número, tot mostrant-nos autors i obres ben diferents, algunes d'un o dos capítols, d'altres amb alguns més, i d'altres molt més llargues. De mica en mica, aquelles que han tingut bona acceptació i que tenen un nombre suficient de capítols, se'n van realitzant la seva edició en volum.

Una d'aquestes últimes és Good Game! de les autores Blanca Mira i Kaoru Okino, que es va estrenar al primer número de la revista i finalitzant-la al vuitè número (juliol de 2021), amb un total de nou capítols; al número 5 de la revista se n'hi van publicar dos. L'octubre de 2021 es va publicar el seu volum recopilatori afegint-hi un capítol extra, un nou sisè, per tant, finalment tenint 10 capítols.
 
En cada número de la revista, els lectors poden participar en una enquesta, on valoren els continguts dels volums, siguin, sèries, il·lustracions i, per tant, els seus autors. Des del primer número, i en quasi en totes, hi he participat, i finalment amb la del número 18, vaig ser-ne el guanyador. Així, que des de Planeta, em van enviar una bossa de roba, una samarreta i un volum a escollir, pel qual em vaig decantar, per Good Game!, en no haver-lo comprat al seu dia, i a més dedicat.

La Yuki, una noia japonesa, descobreix que té un germà secret, just quan la seva mare mor, en donar-li una fotografia d'ell, però sense saber-ne el nom i on poder trobar-lo. No gaire temps després, la Yuki veu per televisió que el seu germà participarà en un important concurs de videojocs a Barcelona. Així que per conèixer-lo,  convenç l'Enishi, un bon amic seu, per tal de participar-hi, pel qual hauran de crear una demo de videojoc per poder-se presentar al càsting. Així que mans a la feina, en fan una, i viatgen a Barcelona, tot aconseguint superar al càsting. Però un cop a aquesta ciutat, la Yuki descobrirà que iniciar una relació amb son germà, que tal com descobrirà es diu Álex Noiret, no serà tan fàcil, a causa del fort caràcter que ell té, i que té molts fums, respecte a la resta de concursants. Durant els sis mesos formaran part de la Good Game Academy, sigui individualment o per parelles, hauran de desenvolupar un joc, i el millor d'aquests serà guardonat, també serà el temps que la Yuki requerirà per anar coneixent son germà, i quan sigui el millor moment possible poder-s'hi presentar.

A part d'aquests tres personatges, se'ns presentaran d'altres, que configuraran el grup de personatges d'aquesta història, i que d'altres d'ells també tenen els seus secrets personals, que seran rellevants pel desenvolupament de la trama. Vagi com vagi, el missatge final que ens aporta l'obra és un molt bonic, en el fons, és un missatge d'esperança i de comunitat.

Aquest volum, a part a part del capítol extra mencionat abans, dedicat a un dels personatges secundaris, que complementa molt bé la història i va lligat als esdeveniments finals, també a darrere de les portadelles dels capítols s'hi expliquen molts dels termes que apareixen a cada història, bàsicament els videojocs que es mencionen.  A més a les cobertes, hi ha dos textos de cada una de les dues autores.

Haver-lo llegit ara en format volum, de manera més seguida, m'ha permès copsar millor la seva història en conjunt, i en especial també el missatge final que ens dóna. Una obra que homenatja el món dels videojocs, tot donant-hi un vessant molt humà, amb els seus moments d'humor, de tristesa, de tensió, però també de superació i d'esperança. Una obra rodona i molt ben construïda, que amb els seus deu capítols, ens aporta una història completa.