dissabte, 11 d’octubre del 2008

L'INCAL, nova novetat de Glénat per octubre

(Reeditat el dia 15-10-08)

L'INCAL
Alejandro Jodororowsky, Mœbius

Dins la nostra col·lecció Compactes Glénat, tenim l’honor d’acollir un clàssic de la nouvelle bande dessinée sorgida a França els anys 70: L’ Incal , la saga de ciència-ficció creada pel gran Jean Giraud, àlies Moebius, amb guió de l’escriptor, cineasta i dramaturg xilè Alejandro Jodorowsky.
El primer episodi, L'Incal Negre, va començar a publicar-se a finals del 1980 al nº 58 de la mítica revista Métal Hurlant, i l’any següent va ser recollit en àlbum per Les Humanoides Associés. En aquesta primera entrega fem la coneixença d’en John Difool, un miserable detectiu que, a causa d’una lesió cerebral rebuda durant una de les seves missions, entra en contacte amb l´Incal, un ésser amb poders sobrenaturals que es divideix en dos elements, l´Incal llum i l´Incal negre. A partir d’aquí, John Difool viurà una sèrie d’aventures amb to de space opera - a les quals els autors fan un mordaç retrat de les misèries humanes- on retrobarà un munt de personatge insòlits, que inclouen Ainmah i Tantah, respectivament guardianes de l´Incal llum i de l´Incal negre, i el Metabaró, un assassí a sou, personatge del qual derivaria La nissaga dels Metabarons, amb guió del mateix Jodorowsky i dibuixos de l´argentí Juan Giménez, i que ja hem presentat fa poc a la mateixa col·lecció Compactes Glénat.
L´Incal duraria un total de sis àlbums, l’últim del qual seria publicat el 1991, a banda d’un volum especial fora de sèrie, Els misteris de l´Incal , però la saga va més enllà a través d’altres obres, totes amb guió de Jodorowsky: Abans de l´Incal (6 àlbums), una preqüela amb dibuixos del croata Zoran Janjetov que relata la joventut d’en Difool; Després de l´Incal , una seqüela, de nou amb dibuixos de Moebius, que havia de constar de sis àlbums més, però que no va passar del primer degut a un excés de feina de l’artista; la ja esmentada La nissaga dels Metabarons (8 àlbums); Els Tecnopares (dibuixos de Janjetov, 8 àlbums); i Megalex (dibuixos de Fred Beltran, 3 àlbums). Últimament ha aparegut el primer àlbum de Final Incal , un nou intent de seqüela, que reprèn el guió del primer i únic àlbum de Després de l´Incal , aquest cop il·lustrat pel mexicà Enrique Ladrönn, si bé constarà de 2 àlbums només.
Els sis àlbums de L´Incal ja havien estat publicats en castellà per altres editors, però la nostra edició en català, que recull tots sis àlbums de L´Incal , es presenta com la integral i definitiva, amb 320 pàgines a tot color al preu de 24,95 €. Una obra mestra indiscutible del còmic fantàstic europeu que no pot faltar, si no el vas conèixer en el seu moment, a la teva tebeoteca!
17-10-2008
Volum únic
Preu: 24,95 €
Pàgines: 320 Color

Font: Glénat

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

El vaig acabar de llegir fa relativament poc i tinc pendent fer-ne una ressenya. El cas és que em va deixar un regust agredolç: és un còmic difícil, costa una mica seguir la trama i per trobar-hi els simbolismes que va deixar-hi en Jodorowsky s'ha de ser un entès en la matèria. Requereix un mínim de dues lectures, que faré encantat, això sí. El que menys em va agradar va ser l'edició, indigna de Glénat, amb tinta fluixíssima als textos i moltes errades tipogràfiques i calcs del castellà. Una llàstima.

Llop Segarrenc ha dit...

Certament L'Incal es una obra que és fa dificil d'entendre, sobre tot el final que no saps com agafar-lo.

I certament hi han bastant errors en l'edició de Glénat, que fan perdre.