dilluns, 1 de juny del 2009

Planeta ens portarà més Bola de Drac

Gràcies a Ramen Para Dos, hem pogut saber que Planeta deAgostini ens portarà més material de Bola de Drac (Dragon Ball) pel Saló del Manga. Es tracta ni més ni menys que de les Kanzenban Official Guides, el nom del qual és Dragon Ball Landmark i Dragon Ball Forever.
Planeta ha volgut posar l'accent que les guies estaran tant en castellà com en català, per a intentar acontentar així al major nombre de fans possible.

A continuació us deixo amb més informació de les guies:

DB Kanzenban Official Guide: Dragonball Landmark
Publicada originalment el 24 de Desembre del 2003 per Shueisha, Dragon Ball Landmark és la primera de les dues guies kanzenban de l'univers creat per Akira Toriyama. Aquesta obra es va llançar a Japó per a commemorar el nou llançament del manga de Bola de Drac, amb sobrecoberta brillant i a tot color i una coberta interior monocromàtica (verd per fora, taronja per dintre) i amb un sentit de lectura occidental. El llibre conté algunes pàgines a color que mostren algunes imatges de la Daizenshuu Guide i de 10 d'un total dels 16 tributs que diversos mangakes japonesos van fer a Toriyama, i que venien en forma de fullet en la Kanzenban del Manga. Les pàgines en blanc i negre recullen quatre capítols de l'obra original i fa un repàs de la història de Bola de Drac alhora que mostra informació de tots els personatges de la sèrie.

La primera secció de la guia conté capítols que expliquen l'origen de les Boles de Drac, l'univers de Bola de Drac (amb pàgines dedicades als planetes Vegeta, Namek, Freezer i Terra). El llibre, en la seva versió original, també inclou dos mapes que assenyalen tots i cadascun dels successos que es donen a Bola de Drac. La segona secció se centra en com en Goku Supersaiyà derrota en Freezer. La tercera secció conté il·lustracions de la nova versió Kanzenban del manga (volums 1-22). La quarta secc se centra en el creador de l'univers Bola de Drac: Akira Toriyama, parlant de la seva carrera artística, les seves altres obres (Pink, Cowa, Sandland, Mad Matic...). Finalment, en la cinquena secció, es poden trobar els ja esmentats 10 tributs a Toriyama per part de grans mangakes japonesos.


DB Kanzenban Official Guide: Dragonball Forever

Publicada originalment el 30 d'Abril del 2004 per Shueisha, Dragon Ball Forever és la segona guia kanzenban de l'univers creat per Akira Toriyama. Aquesta obra es va llançar a Japó per a commemorar el nou llançament del manga de Bola de Drac després d'haver-se publicat Dragon Ball Landmark. Posseïx sobrecoberta brillant i a tot color i una coberta interior monocromàtica, també amb un sentit de lectura occidental.

Bàsicament, aquesta segona guia segueix una estructura bastant similar a la primera, Landmark. En aquesta ocasió el llibre pren les regnes a partir de la saga d'en Freezer, centrant-se principalment en les sagues d'en Cell i d'en Boo, encara que també hi ha contingut referent a la saga de Bola de Drac a seques. L'obra conté diverses pàgines a color que recullen les portades del manga kanzenban que no van aparèixer en la primera guia, il·lustracions vàries de Bola de Drac i Bola de Drac Z, i diverses pàgines que recopila una part del merchandising basat en l'obra. Encara així, gairebé totes les pàgines del llibre estan impreses en blanc i negre, igual que passa a Landmark.

La primera secció de la guia recull les batalles més importants de Bola de Drac, incloent vinyetes del manga original i acompanyant-les amb comentaris. La segona secció se centra en els lluitadors més forts de l'obra, mostrant informació de cadascun d'ells. Al final d'aquesta secció s'inclou un catàleg de lluitadors més generalista en el qual tenen cabuda altres personatges que no es descriuen amb tant detall; i també un eix cronològic que resumeix diversos fets importants ocorreguts a Bola de Drac. La tercera secció ens parla d'aquells meravellosos objectes que poblen l'obra original: des d'en Kinton o les Boles de Drac fins a les càpsules Hoi-Poi o el bastó màgic (Nyoibo) d'en Goku. La quarta secció parla detalladament de la història original, començant pel tom 23 (Recordar que Landmark abasta fins al tom 22). La cinquena secció és una altra entrevista a Toriyama, el qual explica la seva visió de la història, a més de parlar d'altres obres d'èxit, com per exemple Doctor Slump. Finalment, la sisena secció recopila a tot color il·lustracions vàries de totes les temporades de la sèrie i fa un resum del merchandising disponible.

Per altra banda, i també gràcies a Ramen Para Dos, també hem pogut saber que Planeta deAgostini finalment treurà també pel Saló del Manga, la Kanzenban de Dr Slump. Però a diferencia de les Kanzenban Official Guides només hi haurà edició en castellà.
A opinió meva es una errada per part de l'editorial ja que el seu anime es molt estimat pels teleespectador catalans degut a les seves emissions pels canals de TVC. Espero que corregeixin aquest plantejament i ens donin una alegria amb una edició en català.

1 comentari:

scaramanga ha dit...

Això del Dr.Slump és una putada, però caurà en l'idioma que sigui, només faltaria, amb el temps que porto esperant. Potser l'èxit del còmic de Batman en català farà que s'ho pensin? Chi lo sa. Les guies probablement les compraré. Depen del preu.