diumenge, 12 de setembre del 2010

[Act 18/09/2010] Una visita inesperada a Calaf

Ahir a la nit estava mirant el documental Espanya-Cataluña per TV3, quan ve ma mare i em diu que anés a l'ordinador que ma germana em volia ensenyar una cosa. Doncs m'aixeco i cap allà. Ma germana estava al facebook i mirava unes fotos d'una amiga seva d'ahir mateix i sorpresa meva quan a les fotos hi surt ni més ni menys que un Voltor (Gyps fulvus).



I la pregunta és: que hi fa aquest ocell rapinyaire a terres segarrenques quan a Catalunya viu principalment a les serralades pirinenques i prepirinenques?

Una possible resposta l'he trobat al corresponen volum d'Ocells de la Historia Natural dels Països Catalans. Malgrat que sigui una espècies sedentària, els joves de l'any i els individus immadurs o no reproductors realitzen moviments erràtics o de dispersió.

Pel que m'han dit ja portava unes horetes volant per Calaf. Cap a on ha continuat el seu viatge erràtic? Doncs això ja no ho sé.

[Act 18/09/2010] Segons m'han dit fa unes 3 setmanes o així per Solsona varen deixar anar Voltors que havien estat en cautivitat. Així doncs es possible que aquest en vingues d'allà. Dit voltor es veia adaptat a la presencia humana, i tal com indica el segon comentari va ser capturat i portat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Lupus,
M'ha agradat el reportatge.
Potser et pot interessar aquest link:
http://www.raco.cat/index.php/MiscellaneaAqualatensia/article/viewFile/130533/180211
Cordialment

Joan

Anònim ha dit...

Aquest voltor se'l van emportar els agents rurals a Torrefarrosa, per veure si estava ferit o malalt.