diumenge, 22 de maig de 2011

Dr. Slump Arale volum 1

Dimecres 18 es va posar a la venda el primer volum de la nova edició de l'anime de Dr Slump, commemorant així el seu 30 aniversari, a mans de Savor Ediciones - Emon.

Un pack de 4 DVDs amb els primers 12 episodis de la sèrie, i extres com un petit llibret il·lustrat amb informació i guia de personatges. I així el divendres vaig comprar el primer volum d'aquesta mítica sèrie que molts varem conèixer quan érem uns criatures, és a dir el meu cas.

Com tots ja sabem Dr Slump és una sèrie d'animació basada en el manga del mateix nom d'Akira Toriyama, creador de Bola de Drac. I com la sèrie protagonitzada per en Son Goku, aquesta protagonitzada pel Professor Senbei Norimaki, o més ben dit l'Arale Norimaki, també la vàrem conèixer per ja fa anys per TV3.

I com he deixat entreveure al principi aquest 2011 es compleixen exactament 30 anys de l'estrena de la sèrie de televisió al Japó (el manga va començar un any abans al 1980).

El contingut de l'edició

Com ja havia anunciat Savor, Dr Slump arriba en un bonic volum de 4 DVDs, amb un llibret d'informació de la sèrie a tot color. El disseny del volum està molt cuidat, ple d'il·lustracions modernes de Dr Slump i dels seus personatges. El pack desplegable que emmagatzema els DVD mostra la Vila del Pingüí.

Mirant el llom podem deduir que amb la suma dels futures entregues formaran una imatge conjunta.

Les galetes dels DVDs tenen serigrafies senzilles informant dels episodis que conté cada un dels discos.

El llibret que acompanya l'edició aporta informació de la sèrie i dels personatges.

Un cop arrenquem els DVDs de fons sempre tenim la sintonia de la popular cançó d'obertura. El menú és senzill però molt colorit, i amb il·lustracions modernes de l'Arale i altres personatges de la Vila del Pingüí.

Com ja s'havia confirmat, van tres episodis per disc, en total 12 episodis en 4 discs DVD. Els episodis s'han restaurat amb un acabat realment bo per a una sèrie que data del 81. De fet, l'extra del primer episodi és una comparativa de la imatge de la sèrie abans i després d'aquest procés de millora.

En quan a àudios tenim disponibles els àudios japonès i català en format mono, més el nou doblatge en castellà, aquest en estèreo. Respecte els subtítols els tenim en català i castellà. Deixant de banda els DVDs que edita la pròpia TV3, rarament els DVDs inclouen subtítols en català, em va sobtar i tot que Savor en realitzés per Dr Slump.

En seleccionar l'àudio en català, en mirar els episodis, tot està en català exceptuant les escenes dels títols d'episodi, i l'anunci del proper episodi, que evidentment està en japonès, no s'ha doblat. També mencionar que en seleccionar el català, el menú d'episodis també apareix en català.

Com tot hi ha la part dolenta i és el preu, 40€.

Ara ja només falta que Planeta s'animi en algun moment i editi el manga en català i puguem llegir un "Dr Slump Edició Definitva". I d'aquesta manera gaudir el manga i l'anime del Dr Slump en català.

Més informació: En un reportatge de Ramen Para Dos podeu veure tota una sèrie d'imatges de com és aquesta edició. M'ha fet mandra anar fent captures i fotografies.

10 comentaris:

Gargotaire ha dit...

Jo ja dono per fet que mentre Planeta tingui els drets ja ens podem oblidar de la versió en català del manga.

Per què això sí, ells tenen els drets. No és només que no ho publiquin. És que tampoc deixen fer-ho a ningú altre.

Lupus Sigarrensis ha dit...

Com diu la dita "L'esperança mai es perd". Ara bé amb Planeta la dita perd rigidesa.

Al passat Saló del Còmic, els hi van preguntar, Planeta va dir que els hi agradaria però pel moment res de res.

scaramanga ha dit...

Planeta, pioners en la publicació de manga en català, pioners ara en negar-s'hi. No ho entenc. Abans veig a Ivrea sorprenent-nos que Planeta tornant-nos a mimar. I, sí, estic parlant de miracles.

scaramanga ha dit...

Campions, Marc! Ja en són quatre.

Lupus Sigarrensis ha dit...

Doncs si Planeta va començar però no sembla que vulgui continuar.

Quin fart de riure mirant Dr. Slump!!!
Oioio!!! Adéu-Cha!!!

Josep ha dit...

Llavors l'àudio en català és l'orginal? No l'han canviat?

Lupus Sigarrensis ha dit...

Josep: És l'original, el de tota la vida.

Anònim ha dit...

Doncs, s'hauria de fer una CAMPANYA DE EMAILS per a que PLANETA ho torni a editar o cedeixi el drets... sino no tindrem mai la COLECCIÓ COMPLETA... m'equivoco?

Anònim ha dit...

Algú sap quin actor posa la veu de'n Senbei Norimaki en català?

Llop Segarrenc ha dit...

El primer actor fou en Pep Torrents. A patir de no sé quin episodi, es va canviar per en Ramon Puig.

Salut!!!