divendres, 5 de juliol del 2013

Identitats secretes (Cròniques d'un heroi urbà 2)

Títol original: Identidades secretas
Autor: Daniel Estorach
Publicat per: Norma Editorial, juliol de 2013
Format: Rústic amb solapes, 14 x 20.8cm, 232 pàgines
Preu: 15€

Com a novetat per aquest juliol, Norma Editorial ha posat a la venda l'esperat Identitats secrets, el segon llibre de la trilogia Cròniques d'un heroi urbà. Amb l'avançament del l'adaptació a còmic que l'editorial va regalar al passat Saló del Còmic, hom ja va poder fer un petit tast del que en Daniel Estorach ha escrit al llarg d'aquest segon llibre.

Avui m'ha passat una cosa molt bèstia, el primer de la trilogia, acabava amb uns fets dramàtics que comportaven que en Daniel Garcia, el Justicier del Post-it, marxés de Barcelona, de Catalunya, per dirigir-se cap a una destinació desconeguda.  En Post-it s'ha quedat sense qui es posi el passamuntanyes i s'ocupi dels malfactors de Barcelona, però fent un paral·lelisme amb Doctor Who i les seves regeneracions, l'heroi de Barcelona s'ha regenerat en un segon Post-it, en Xavier ocuparà el seu lloc. Això és el que se'ns presenta a les primeres pàgines d'Identitats secretes.

En Xavier, a diferència d'en Dani, no té poders, es ben normal com tampoc no és cap multimilionari, és un paio ben normal, està en bona forma, sí,  però al cap i a la fi com molts que volten pel carrer. Tot i així, s'ho prepara tot minuciosament per posar-se en la pell d'en Post-it, per tenir els mínims desavantatges possibles, a més tindrà l'ajut de la Carme, però en algunes ocasions, fins i tot tindrà dificultats.  Com a Post-it, lluitarà contra el crim típic del carrer, lladregots, carteristes, camells, etc, però amb la interacció d'altres personatges que ja coneixem del primer llibre, intervindrà en missions ja d'un caire més complicat, més perillós. I personalment, en Xavi s'ho ha preparat tan bé i ho fa tant bé ser el Justicier del Post-it, que no he trobat a faltar gens en Dani. Com ja he dit tal qual com la regeneració del Doctor, un abans i un després, però igual de collonuts.

Si Avui m'ha passat una cosa molt bèstia, el primer llibre de Cròniques d'un heroi urbà el vaig fer durar uns 7 dies, amb menys hi tot l'hauria pogut acabar, amb Identitats secretes, el segon de la trilogia, tot i ser més gruixut ha durat menys i tot. El diumenge per la tarda en vaig llegir la primera quarta part, el dilluns per la tarda vaig arribar a l'equador. Dimarts va ser de descans i ahir dimecres vaig llegir la segona meitat acabant el llibre, tot i proposar-me repartir-m'ho en dos dies, però ha estat impossible.

Amb moltes ganes ja de devorar el tercer i últim llibre. Per sort mentre ens esperem, de cara a Nadal ja tindrem disponible l'adaptació del primer llibre en còmic, i així reiniciar-nos en aquesta saga a través dels seus diàlegs, vinyetes i colors a càrrec d'El Torres, Julián Lopez i Fran Gamboa.