divendres, 28 de juny del 2013

Juny de retorns: Les edicions catalanes de Naruto i Bleach

El refrany diu "Pel juny, la falç al puny", enguany també podem dir "Pel juny, manga en català al puny". El motiu és han tornat les edicions catalanes de Naruto i Bleach. 

Recordem que el setembre del passat any, va tenir lloc el "Cas Shueisha" afectant Editores de Tebeos, perdent les llicencies que de l'editorial japonesa. En el cas de les sèries en català, Kimagure Orange Road es va quedar orfe, Naruto va trobar sostre sota Planeta DeAgostini Cómics i Bleach sota Panini Cómics. Tot i això els seguidors de les edicions catalanes estaven amb l'aguait de quan continuarien. 

A principis de març, Planeta DeAgostini va anunciar el seu pla de publicació de Naruto en català, la qual continuaria a partir de juny, sortint a doble ració mensual (exceptuant agost), atrapant l'edició en castellà de cara al Saló del Manga. Així doncs a principis d'aquest mes de juny van sortir els volums 55 i 56, amb els quals comença l'inici dels combats de la Quarta Gran Guerra Ninja. Un retorn amb tècniques ninja a tort i a dret.
  
Respecte Bleach en català, a principis d'abril, Panini va anunciar que el volum 41 també sortiria al juny, tenint-lo disponible des del passat divendres 21. Ara bé, l'editorial encara no ha especificat quin pla de publicació tindrà, però segons una resposta no gaire aclaridora a una consulta recent a Facebook: "esperem poder accelerar la planificació a finals de any.
Amb el volum 41, però per fi hem pogut continuar i acabar el dur i apassionant combat entre l'Ichigo Kurosaki i l'arrancar Ulquiorra.

Ja tenint el juny a punt d'acabar, un servidor ja té a casa els volums 55 i 56 de Naruto i el volum 41 de Bleach ja llegits. A per més!