dimecres, 21 d’agost del 2013

El missatger

Títol: El missatger
Autor: Josep Fuster Ribas
Publicat per: Panini Comics, juliol 2013
Format: Cartoné amb sobrecobertes, 364 pàgines
Preu: 20€

Quan Panini va publicar a través de les seves xarxes la seva futura publicació, en llegir la sinopsi de llibre, immediatament em va cridar l'atenció de comprar-lo. Ara bé aconseguir-lo ha estat una petita odissea. Primer fou distribuït per un canal diferent al normal (SD Distribuciones), això confirmat per la mateixa editorial, i fent suposicions, distribució  possiblement centrada en en la demarcació de Girona, en cert especial èmfasi a l'Empordà, l'autor és de Torroella de Montgrí, afegint-hi també possiblement una tirada petita, amb un parell de setmanes pel capbaix, la fitxa a la web de l'editorial hi constava (encara i consta) esgotat. A través d'una llibreria on acostumo a anar no me'n vaig sortir així doncs vaig provar sort a l'Abacus d'Igualada. Tot i que en aquest centre no el tenien, a través de la seva base de dades, si que els hi constava exemplars a l'Abacus de Girona, si no em falla la memòria en aquells moments 7. El van demanar i quatre dies després ja el tenia a les mans.

Per introduir-nos en La trama de El missatger, aquesta s'inicia l'any 1609 al Regne de València. Tot i el marc temporal i històric en el qual està emmarcat el llibre, l'autor ens indica que en cap cas és una novel·la històrica. A mesura que hom va llegint-lo va observant que es tracta d'una novel·la d'aventures amb elements fantasiosos.
Tornant a la trama, en Roman Viver es troba una plaça de la ciutat de València el dia 12 de maig de 1609 on hi presencia la mort de la seva germana Agnès a la foguera condemnada per la Santa Inquisició a bruixeria. Aquest dos elements, la Inquisició i la bruixeria, seran capdals pels canvis que patirà en Roman per poder saber la veritat de la mort de sa germana i venjar-se dels culpables, els inquisidors implicats. Tot i en un inici dubtar-ne molt i no voler-ho, l'odi envers els inquisidors i que porta a dins serà prou intens per involucrar-se en els fosc món de la bruixeria i de la màgia negra per aconseguir el seu objectiu de venjança. Per culminar-la però haurà d'anar fins al Regne de Castella, a la ciutat de Logronyo. Els esdeveniments finals que viurà en Roman, el portaran fins les terres del Principat de Catalunya, concretament al poble empordanès de Torroella de Montgrí.

Una història molt entretinguda i fàcil de llegir, la qual t'atraparà per saber com s'esdevindran les vivències d'en Roman, el qual es troba entre el poder de la Inquisició per una banda i el poder fosc del maligne, a la vegada turmentat pels seves pròpies controvèrsies espirituals. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

l´estic llegint i m´agrada molt.
Marta Bosch