dijous, 17 d’octubre de 2013

La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina (Millennium 2)

Títol: La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina
Títol original: Flickan som lekte med elden (lit. La noia que jugava amb foc)
Autor: Stieg Larsson
Publicat per: Columna Edicions. 1a edició octubre 2008, 10a edició març 2010
Format: Rústic amb solapes, 15 x 23cm, 768 pàgines
Preu: 22,5€


Amb Els homes que no estimaven les dones s'inicia la trilogia Millenium d'Stieg Larsson. En aquest primer llibre se'ns presenten el duet protagonista, en Carl Mikael Blomkvist i la Lisbeth Salander, a part d'altres personatges. Dels dos protagonistes, serà en Mikael qui coneixerem amb més profunditat.

A La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina, ja ha passat un any des del final del primer llibre. Durant aquest aquest any, la Lisbeth s'ha dedicat a viatjar per mig món. Per altra banda, a en Mikael, el desenllaç definitiu del Cas Wennerström li va suposar un èxit i un reconeixement per tota Suècia, comportant tant per ell com per la revista Millennium uns bons moments.

Ara la Lisbeth, ja altre cop a Estocolm intentarà passar desapercebuda per tothom, inclòs del seu company de Hedestad, en Mikael Blomkvist. A Millennium se'ls hi ha ofert la possibilitat de publicar un material que farà que farà tremolar els estament suecs: posar al descobert una xarxa de prostitució de noies menors provinents de l'Europa de l'Est.

La redacció de la revista treballa amb energia i amb il·lusió en el material que publicaran, però de cop hi volta succeeix un terrabastall, tres inesperats assassinats complicaran les coses de mala manera. Les pistes inicials indicaran que al responsable és la nostra Lisbeth Salander. En Mikael però des d'un principi no es creurà aquesta versió dels fets i des de les seves possibilitats farà el que estigui a les seves mans per confirmar que ella és innocent. La Lisbeth com ja sabem, des de l'ombra, no es quedarà amb els braços plegats i també investigarà. Amb el pas dels dies, finalment els seu camins es creuaran. Seran bastant els personatges que s'involucraran en aquests misteriosos assassinats.

Tot girarà al voltant de la Lisbeth, el que com a lectors i a alguns dels personatges, ens permetrà coneixer el passat, els orígens de la jove Salander, tot l'important i el que no sabem d'ella. Secrets molts foscos sorgiran a llum. Serà a ella qui coneixerem.

El llibre acaba amb un bon cliffhanger, per alguns dels personatges com pels lectors, es resoldrà qui hi ha darrere dels els assassinats, ara bé la pròpia Lisbeth Salander es trobarà en una situació no gens agradable. Serà doncs al tercer i últim llibre de la saga Millennium,  La reina al palau dels corrents d'aire, que sabrem el desenllaç de la situació en que es troba la Lisbeth i també com s'acaba de resoldre tot el que s'ha iniciat en aquest segon llibre.

Si l'Stieg Larsson ja ens va sorprendre amb el primer llibre, en aquest segon ja des del principi i sobretot des del moments crucials, ens sorprendrà encara més en relat trepidant, intens i addictiu. Amb moltes ganes del tercer i últim llibre de Millennium.