Enguany tenia planejat assistir a l'entrega del tercer Premi Sikarra, però un problema mecànic del cotxe ho va impedir. Així doncs vaig canviar haver de canviar els plans. Així és que us deixo amb la crònica que s'ha publicat tant a Som Segarra com al Fòrum l'Espitllera.
Un centenar de persones es reuneixen en l'homenatge a Càritas interparroquial de Cervera promogut pel Fòrum l'Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot
Dissabte 22 de març, al vespre, més de cent de persones varen assistir a Tarroja de Segarra a l’acte de lliurament del Premi Sikarra. En la tercera edició, el Jurat va reconèixer l’entitat Càritas interparroquial de Cervera. L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala del cafè municipal, curosament preparada per l’ocasió i guarnida amb ametllers i garbianes florides.
L’acte, que fou conduït pel periodista Josep Mercadé, va comptar amb les intervencions del cantautor Hèctor Beberide que va amenitzar la vetllada amb peces musicals inspirades en el paisatge i les tradicions de la comarca de la Segarra, interpretades amb la guitarra i l’acordió diatònic.
Dins l’apartat dels discursos institucionals van intervenir Lourdes Castellana, alcaldessa de Tarroja, que va agrair a l’organització de l’acte haver triat el seu municipi per celebrar l’esdeveniment, i Adrià Marquilles, president del Consell Comarcal, que va felicitar a la guanyadora i va subratllar la vocació de l’ens que presideix de reforçar els lligams entre tots els pobles vinculats històricament a la Segarra.
Per la seva banda, Jaume Terribas, en representació dels proponents de la candidatura, va remarcar el gran esforç fet per part dels voluntaris de Càritas en la tasca de justícia social i defensa dels més desafavorits i va animar als presents a col•laborar-hi activament.
La presidenta de Càritas interparroquial de Cervera, Dolors Calafell, va rebre l’escultura de mans de F. Xavier Rivera, president de la Fundació Cases i Llebot, i va agrair als presents el reconeixement.
L’acte es va cloure amb una paraules d’Albert Turull, president del Fòrum l’Espitllera (entitat promotora del premi, juntament amb la Fundació Cases i Llebot), que va subratllar la gran transcendència de l’entitat guanyadora de Premi, incidint en el fet que la seva tasca -silenciosa i discreta- supleix les greus mancances de les administracions en la lluita per les desigualtats socials. Alhora, va aprofitar per reconèixer a la Comissió d’Estudis Tarrojins, entitat local, la seva tasca de dinamització cultural, especialment plasmada amb la revista Terra Rubra, editada des de fa vint-i-quatre anys. També va fer un resum de les accions de l’Espitllera durant el darrer any, amb especial menció de l’activació de la Xarxa Sikarra d’entitats de a Segarra històrica i la participació activa en les campanyes de la Plataforma Aturem el Fracking i de Salvem Sikarra (als Prats de Rei).
A continuació, els assistents van traslladar-se a la seu de la Garbiana Pagesa, cooperativa agrícola dedicada a la producció ecològica, i conèixer de la mà dels seus responsables el molí de pedra recentment adquirit a Àustria que els permet elaborar farines d’una qualitat molt alta amb el cereal ecològic i de proximitat.
Com a cloenda de la jornada, un sopar homenatge a la guardonada va reunir cinquanta comensals, que van gaudir de les especialitats gastronòmiques elaborades amb productes de proximitat per les promotores del Cafè de Tarroja, jove restaurant de gran projecció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada