dimarts, 10 de gener de 2017

Class. 1a temporada

Del 22 d'octubre al 3 de desembre de 2016  es va emetre la primera temporada de Class, una seqüela/spin-off de Doctor Who, constant de 8 episodis en total. 

Tal com ens suggereix el nom de la sèrie, aquesta se situa en un centre educatiu, l'acadèmia Coal Hill, on la Clara Oswald i en Danny Pink havien fet de professors. A més també ens podem pensar que els alumnes i els professors en seran els protagonistes. És en el seu primer episodi, For tonight we might die (Per aquesta nit, podríem morir), que els coneixerem. Com a alumnes tenim l'April MacLean, en Ram Singh, la Tanya Adeola, en Matteusz Andrzejewski, en Charlie "Charlie" Smith i com a professora protagonista hi ha l'Andrea Quill, coneguda com a Senyoreta Quill.

Cada un d'aquests personatges té els seus transfons personal i familiar, i cada un tindrà els seu paper al llarg de la temporada, però hem de destacar els dos últims, en Charlie i la Quill, ja que aquests dos no son humans, són del planeta Rhodia, de dos espècies diferents i enfrontats bel·licosament. El primer és el príncep dels rhodians i la segona és una quill, d'aquí el nom utilitzat.

Quill i Rhodià
Degut a l'enemistat, a la Quill se li va implantar un arn, un parasit, al cap i degut això es veu obligada a protegir-lo, a més ells dos són els únics supervivents del seu planeta, el qual va ser atacat pels Shadow Kin ("Ombra Kin"), una espècies d'humanoides de foc que només poden viure en presencia d'una ombra. El seu rei és en Corakinus. En Charlie i la Quill foren salvats justament pel Dotzè Doctor, qui els va portar a la Terra, adaptant una nova identitat.


Precisament el Doctor farà presencia en aquest capítol, com a convidat especial, ajudant els protagonistes contra els Shadow Kin que han arribat a la Terra. Hi ha una escena rellevant en que el Senyor del Temps mira un tauler de fusta on hi ha els noms dels difunts relacionats amb Coal Hill, i per tant hi apareixen els noms de la Clara i en Pink, "El temps no oblida". En la línia temporal del Doctor aquesta aventura es prèvia a l'Especial de Nadal de 2015, The Husbands of River Song.

A més, entre l'April i en Corakinus degut a un fets que tindrà lloc durant aquest primer episodi començaran a compartir el cor, el donarà a lloc a que els Shadow Kins seran sent els enemics principals de la temporada.

Al segon episodi, The Coach with the Dragon Tattoo (L'entrenador amb el tatuatge del drac), s'esdevindrà la mort del senyor Armitage, el director de Coal Hill. La seva primera aparició fou a Into the Dalek, el segon episodi de la vuitena temporada de Doctor Who.


Al tercer episodi, Nightvisting (Vista nocturna), apareix el Lankin, una criatura en forma de tentacle, liana que s'alimenta de la dolor. És incapaç d'emportar-se la gent en contra de la seva voluntat, i per aconseguir que les seves víctimes el toquin, transforma els tentacles en éssers estimats difunts.


Els episodis Co-owner of a lonley heart (Copropietari d'un cor solitari) i Brave-ish heart ("Cor valent") són dos parts d'una mateixa història. El pare de l'April, en Huw Maclean, apareixerà. En Corakinus retornarà i l'April desenvoluparà els poders del Shadow Kin, gràcies al lligam que té amb el rei dels Shadow Kin. Aquest es fa implentar una ancora, una llum, al cor per trobar l'April. La noia i en Ram viatge fins al planeta del Shadow Kin, Underneath. on derrotaran en Corakinus, i l'April esdevindrà "rei". Empresonat, en Corakinus, elimina l'ancora fent que l'April perdi el seus poders sobre els Shadow Kin.  En el primer episodi apareixerà per primer cop la Dorothea Ames, la nova directora del Coal Hill i que té alguna mena de relació amb un grup anomenat Els Governadors.El sisè i setè episodi, Detained (Detingut) i The Metaphisical Engine, or What Quill Did (El motor metafísic, o el que la Quill va fer) són paral·lels "temporalment". Mentre en els alumnes es troben fora de l'espai i del temps, i n'han de sortir, la Quill està immersa en una dura prova, i així un cop la supera aconsegueix extreure's l'arn del cap, esdevenint lliure altre cop. En reconnectar-se les dues històries al final dels dos episodis però expandint-se en el segon. No només la Quill és lliure de l'arn, si no que es trobava en un estat avançat de gestació. Mentre que pels nois la seva aventura no ha suposat més d'una hora, per la Quill la seva aventura li ha suposat mesos.

La Quill sense l'arn
I arribem al darrer episodi, The Lost (La pèrdua). Té lloc el darrer enfrontament amb els Shadow Kin. En Corakinus mata en Varun Singh, el pare d'en Ram, i la Vivian Adeola, la mare de la Tanya. Així doncs davant aquesta amenaça, en Charlie utilitza la Urna de les Ànimes, el recipient on s'hi emmagatzemen tots les ànimes dels rhodians morts, per matar tot els Shadow Kin, destruïnt Underneath. Però hi ha una conseqüència inesperada, durant la lluita final, l'April mort, morint també en Corakinus, l'última ànima rhodiana que queda ressuscita l'April, però no el seu cos si no en el cos d'en Corakinus.Per altra banda s'introdueix l'habitació M17, la qual s'obre amb una clau especial, i un cop a dins ens trobem a la sala d'assemblea dels Governadors, grup que governa l'escola, liderats pel seu  President, els quals preparen l'Arribada guiats per un Àngel Ploraner, que mata la Dorothea.


I així finalitza la primera temporada de Class, amb l'April dins del cos d'en Corakinus, i amb l'aparició dels Àngels Ploraners. Un gran cliffhanger per aquesta seqüela de Doctor Who