dissabte, 3 de juny del 2017

Sherlock vol.1: Estudio en rosa (manga)

Títol: Sherlock vol.1: Estudio en rosa
Títol original: Sherlock vol.1: A study in pink
Autors: Steven Moffat i Mark Gatiss (creadors originals) i Jay. (guió i dibuix)
Traducció per: Sandra Nogués
Publicat per: Norma Editorial, abril 2017
Format: Volum rústic amb sobrecoberta, 13x18.2cm, 208 pàgines B/N + 4 a color
Nº de volums: 3
Preu: 8,5€/volum

Com a novetat d'abril, Norma Editorial va treure el primer volum dels tres que existeixen fins ara de l'adaptació manga  de la famosa sèrie de la BBC, Sherlock, basada en les aventures del detectiu creat per l'escriptor Sir Arthur Conan Doyle. De la sèrie enguany s'ha estrenat la seva quarta temporada, tot indicant també que n'és la darrera.

Seguint els guions originals de la sèrie, l'artífex d'aquesta adaptació és Jay. Havent adaptat fins ara al complet la primera temporada: A study in pink (Estudi en rosa), The blind banker (El banquer cec) i The great game (El gran joc). El primer d'aquests tres episodis adaptats en manga és el que va posar a la venda Norma aquest passat abril. A més però com a novetat de juliol, sortint a finals d'aquest mes de juny, sortirà el segon, i de després de l'estiu en sortirà el tercer, completant així al primera temporada de la sèrie en format manga. Però la cosa no s'acaba aquí, i es que Jay. des de principis d'any ja ha començat a posar fil i agulla en la segona temporada començant amb el seu primer episodi: A scandal in Belgravia (Un escàndol a Belgravia).

Aquest primer episodi/volum ens introdueixen els nous Sherlock Holmes i John Watson del segle XXI. El Doctor John Watson, metge militar que acaba de tornar de l'Afganistan quan un antic amic de quan estudiava medicina, el posa en contacte amb un estrany individu amb qui acabarà compartint pis al Carrer Baker núm. 221 B. Amb una sola ullada, aquest estrany individu sabrà amb ple detall, l'entorn més immediat d'en Watson, tan el professional com el personal... ell és en Sherlock Holmes.

En Sherlock qui molt sovint ajuda a resoldre crims a la policia, ara torna a ser requerit per un nou cas: Han aparegut quatre persones que s'han suïcidat però els quals els respectius patrons són iguals, segons, en Holmes es tracta d'un assassinat, i així els dos enfilen camí amb a l'escena del crim de la darrera víctima. Comença així la primera aventura d'aquesta estranya parella. 

Com es pot comprovar fent la  respectiva comparació tot llegint el manga i mirant l'episodi, l'adaptació que ha fet Jay. és fidelíssima a l'obra original, tant a alhora de dibuixar els personatges com alhora de plasmar correctament les escenes de la sèrie en format vinyeta al còmic, detall en detall. I tenint en compte que els diàlegs són els que han de ser, considero que l'escènica de l'obra original en cap cas es perd en l'adaptació. I així ho espero trobar-m'ho en els propers volums. Un gran treball per part de Jay.