dimarts, 30 de maig del 2017

La Esfera Cúbica

Títol: La Esfera Cúbica
Autor: Josep Maria Beà
Publicat per: Ediciones Glénat, octubre 2008.
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 17,95€ (Descatalogat)



La Esfera Cúbica és una sèrie de còmics de ciència-ficció creades per en Josep Maria Bèa, que foren publicades per primer cop a la revista Rambla des del 1982. Posteriorment recollides en un llibre amb el mateix títol per Garcia y Beà Editores, sent el primer número de la col·lecció Rambla Color.

Anys després, el 2008 fou recuperat i reeditat per Ediciones Glénat, el qual el llibre fou acompanyat per un CD amb la banda sonora original del còmic amb música composta i interpretada pel propi autor i en Sergi Puertas.

Tal com els sis costats del cub on es troba a dins l'esfera narradora de l'obra, ens trobem amb sis relats en forma de còmic, en que la mencionada doble figura geomètrica ens introduirà en un món futurista, galàctic, on l'estrany, el no-normal per nosaltres conviu de manera paral·lela amb el que ens és normal, quotidià, creant situacions d'allò més surrealistes, impactants i sorprenents i alhora amb humor, fent-nos riure al final de cada una de les historietes.

Segueix amb el mateix estil de ciència-ficció d'Historias de Taberna Galáctica, que Trilita Ediciones va recuperar i reeditar a finals de l'any passat, i que juntament amb En un lugar de la mente, formen part de la coneguda "Trilogia Galáctica" d'en Josep Maria Beà.

Portada de l'edició de Garcia y Beà (1984)