divendres, 23 de febrer del 2018

Stan Sakai, creador d'Usagi Yojimbo, convidat al 36 Saló del Còmic de Barcelona

Stan Sakai, creador d'Usagi Yojimbo, còmic protagonitzat pel conill samurai Miyamoto Usagi, visitarà el 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.


Resultat d'imatgesStan Sakai va néixer a Kyoto (Japó) però es va criar a Hawaii i ara viu a Califòrnia. Es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Hawaii i va completar els seus estudis a l'Art Center College of Design de Pasadena, Califòrnia.

La seva gran creació Usagi Yojimbo va aparèixer per primera vegada en còmic el 1984. Des de llavors, Usagi s'ha pogut veure a la televisió com a convidat de les Tortugues Ninja, s'han fet joguines i robes amb la seva figura i ha protagonitzat una sèrie de recopilacions en llibre. El 1991, va crear Space Usagi, sobre les aventures d'un descendent de l'Usagi original que presentava als samurais en un escenari futurista.

Sakai també és un guardonat retolista gràcies al seu treball en Groo, de Sergio Aragonés, a les pàgines dominicals d'Spiderman i a Usagi Yojimbo. I és sens dubte un autor de reconegut prestigi: ha rebut un premi Parent's Choice, un premi Inkpot, un premi de l'American Library Association, un premi Harvey, quatre premis Haxtur a Espanya, i diversos premis Eisner. L'any 2003, va rebre el prestigiós premi de la National Cartoonists Society en el seu apartat dedicat al còmic i l'any 2011 Sakai va rebre el premi Ambaixador Cultural del Japanese American National Museum.

Podeu seguir a Stan Sakai a través de la seva pàgina web http://stansakai.com  i en el seu compte personal de Twitter @usagiguy.

Planeta Cómic és qui publica Usagi Yojimbo, qui des de l'any passat en publica els volums integrals apart dels volums recopilatoris normals. Respecte els integrals va començar amb els dos de l'etapa Fantagraphics i ha va continuar amb els dos primers de l'etapa Dark Horse (UY Saga Libros 1 i 2), esperant que vagin sortint la resta. Per l'abril està previst el nou entrecreuament entre el conill samurai i les Tortugues Ninja. 

Usagi Yojimbo Fantagraphics vols. 1 i 2 i Usagi Yojimbo Saga Libros 1 i 2


Font: Ficomic, ComiCat