dissabte, 3 de febrer del 2018

Usagi Yojimbo Saga Libro 2

Títol: Usagi Yojimbo Saga Libro 2
Títol original: The Usagi Yojimbo Saga Book 2
Autor: Stan Sakai
Traducció de: Nacho Bentz
Col·lecció: Independientes USA
Publicat per: Planeta Cómic, gener de 2018
Format: Rústic, 672 pàgines, 168 x 257 mm, B/N i color
Preu: 35€

Aquest gener, Planeta Cómic ha publicat el segon volum integral d'Usagi Yojimbo Saga. Aquest ja inclou tot ell diversos números de l'etapa de Dark Horse. Així doncs aquest integral recopila els números 7 a 30  i amb un al·licient especial, una història a tot color provinent de l'Usagi Yojimbo Color Special núm. 4. Dit d'una altra manera, aquest primer integral inclou els volums recopilatoris números 11, 12 i 13, els respectius Estaciones (Seasons), Segadora (Grasscutter) i Sombras grises (Grey shadows):


El primer volum que inclou aquest integral, tal com indica el seu propi nom, veurem el pas de les estacions, i juntament amb elles reapareixeran personatges, alguns d'aquests agafaran importància com el sacerdot Sanshobo, i coneixerem personatges com el misteriós Senyor dels Mussols o el General Ikeda el qual agafarà importància al segon volum de l'integral, alhora que ens introduirà en la misteriosa Conspiració dels Vuit, que es desenvoluparà en el següent volum. Finalitzem aquest primera part amb un capítol a tot color: El kaki verde, acolorit per en Tom Luth, qui també posa color a les portades dels números individuals.

El segon volum d'aquest, Segadora, tot ell és l'arc argumental més llarg d'Usagi Yojimbo. Amb alguns elements ja introduïts al volum predecessor Estaciones, aquests es desenvoluparan explicant-nos en que consisteix la Conspiració dels Vuit. Amb l'espasa Segadora, en japonès Kusanagi, l'espasa dels déus, com a element central, els camins de diversos personatges giraran al voltant seu, alguns s'hi creuran i d'altres en patiran indirectament les conseqüències. Els dos camins que s'acaben creuan sent el gran al·licient són el de l'Usagi i el d'en Jei, donant a lloc la tan esperada retrobada entre aquests dos personatges enemistats. 

Acabem l'integral amb Sombras grises, en el qual se'ns presentarà, coneixerem i seguirem en gran part d'aquesta part, el detectiu Ishida, un personatge amb un fort sentit de la justícia, que segons ell ha de ser igual per a tots, per tal com veurem i sabem de la realitat, això no és pas cert.

Aquest segon volum integral està estructurat com el volum integral anterior, vegem com és. Per començar tenim una pàgina presentant-nos els personatges principals i tot seguit un capítol curt, dedicat a la batalla de planura Adachi, on veurem com l'Usagi es va fer la seva cicatriu a la cara. Tot seguit ja venen els diversos capítols separats segons el volum on originalment van ser inclosos, inclouen-t'hi també les introduccions dels tres volums originals. Així no ens perdem i sabem que s'hi incloïa a cada volum original. Finalment, com a material extra però alhora important, tenim un conjunt de notes de l'Stan Sakai, sobre els aspectes japonesos que apareixen a llarg del llibre, dient-nos quines han estat les seves fonts d'informació. Per acabar hi ha les portades en color tant del números individuals com dels tres volums. Els colors són d'en Tom Luth, excepte per aquelles pintades pel mateix Sakai.

A la solapa posterior s'hi mostren les portades dels volums integrals publicats. Així hi surten els dos de l'etapa Fantagraphics, i un tercer que hauria de ser l'Usagi Yojimbo Saga Libro 1, però o bé per error hi han posat el d'aquest segon, o si no en tot cas se l'han deixat.

Tot esperant que Planeta comuniqui quan sortirà el tercer llibre d'Usagi Yojimbo Saga, de moment de cara a l'abril tindrem un còmic especial d'Usagi Yojimbo, publicat originalment a l'estiu de l'any passat: Teenage Mutant Ninja Turtles/Usagi Yojimbo. Dues decades després de la seva última trobada, el conill ronin i les Tortugues Ninja es tornen a veure les cares. 

Teenage Mutant Ninja Turtles/Usagi Yojimbo, coberta provisional