divendres, 25 de maig del 2018

Biomega. The Ultimate Edition

 
Títol: Biomega. The Ultimate Edition
Títol original: Biomega (バイオメガ)
Autor: Tsutomu Nihei
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per: Panini Comics, juny i agost de 2017
Format: Cartoné - 640 i 576 pàgines -150x210 mm - B/N i color
Núm. de volums: 2. Edició original tankobôn: 6 
Preu: 24€/volum, 48 euros en total.

Després de llegir el primer volum de la Master Edition de Blame!, alternant-t'ho amb altres lectures al llarg d'aquestes darreres setmanes, m'he endinsat en l'altra obra de referència d'en Tsutomu Nihei, Biomega, a través de la nova edició en format cartoné que va treure Panini Comics l'any passat: Biomega. The Ultimate Edition.
  
Biomega fou la segona obra llarga d'en Tsutomu Nihei. Manga publicat del 2004 al 2009, va ser recopilat en 6 volums, edició que va publicar la mateixa Panini de l'octubre de 2008 a l'abril de 2010, i recuperant-la en aquesta nova edició cartoné constant només de dos volums, que van sortir el passat juny i agost, i els quals inclouen una làmina a color a cada un d'ells.

Biomega és una obra futurista el qual ens transporta en un món no gens agradable per a la humanitat, un element ja utilitzat per en Nihei a Blame! Situats l'any 3005, la humanitat retorna a Mart, set segles després de l'última missió tripulada. Un cop la nau de reconeixement aterra al planeta roig, els tripulants es troben en una colònia destrossada, en ruïnes amb una estranya excepció, hi troben una dona viva sense la necessitat d'utilitzar cap vestit espacial.

Durant el viatge de retorn a la terra, la nau pateix un accident i conseqüentment les despulles d'un tripulant infectat per un estrany virus, el N5S, queda orbitant sobre la Terra, escampant espores, les quals acaben arribant al planeta tot infectant els humans, comença així la "Calamitat Drone". Els humans contagiats es converteixen d'éssers degenerats, una mena de zombis.

Mig any després de l'arribada del virus seguirem les passes d'en Zôichi Kanoe, un humà sintètic que treballa per Indústries Pesades Tôa, que s'infiltra en un territori administrat per la DRF (Data Recovery Foundation, Fundació per la Recuperació de Dades). En Zôichi junt amb la I.A. (Intel·ligència Artificial) Fuyu, tenen la missió de trobar i rescatar tots aquells humans adaptats, resistents al virus i posar-los sota la seva protecció. Aquests adaptats són persones que tot i estar infectats conserven el seu aspecte humà, i efectivament en Zoichi i la Fuyu en un troben un, la jove Ion Greene. Però ells no són els únics interessats en ella, també la DRF com el Servei de Sanitat Pública, la volen recuperar.

Al llarg de la història, dels seus 42 capítols, veurem que hi ha al darrere del virus N5S, i quins són els objectius de les diferents organitzacions i dels personatges que hi ha al darrere. Així doncs anirem coneixent el complex passat que acabat donant lloc a aquest present apocalíptic.

Gràcies a la lectura dels dos primers volums de la Master Edition de Blame!, m'ha facilitat entrar millor en la "lectura" de Biomega. Ho he posat lectura entre cometes perquè un dels recursos de l'autor és  l'absència de text o diàleg durant pàgines, l'argument doncs es narra a través de les imatges, a Blame! és quelcom molt rellevant, a Biomega també però tot i això hi ha una major interacció parlada entre els personatges.

Un altre aspecte similar entre les dues obres és el seu dibuix, el qual és caracteritzat pels seus paisatges, megaestructures i espais petits i recòndits. Un contrast de localitzacions per on té lloc l'acció.

La part zombi, que no és un dels gèneres que més m'interessin, vindria a mostrar-nos la part apocalíptica d'aquest manga cyberpunk, sense treure gens de protagonisme a la part tecnològica i científica tot mostrant-nos armes i vehicles de tot mena, edificis i màquines, i també les I.A, la part informàtica i alhora també rellevant per la història. 

Així doncs, ja des d'un bon principi, amb misteris i incògnites inicials, Biomega té tots els elements per captivar. Així doncs ens trobem davant d'un bon exemple del manga del gènere post-apocalíptic i cyberpunk, que des de fa pocs mesos podem gaudir en aquesta excel·lent edició cartoné de només dos volums.