dissabte, 15 de setembre del 2018

Cazafantasmas vol. 3: América encantada

Títol original: Ghostbusters vol. 3: Haunted America (Capítols #9-12 + Who killed Laura Parr?)
Autors: Erik Burnham (Guió), Dan Schoening (Dibuix), Luis Antonio Delgado (Color) i Tristan Jones (Guió i dibuix de ¿Quién mató a Laura Parr?)
Traducció de: Cristian Timoneda
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, agost de 2018
Format: Rústic, 27x17 cm, 128 pàgines, Color
Preu: 12€


Programat pel passat maig, finalment el tercer volum de la sèrie regular dels Caçafantasmes ens ha arribat a finals d'agost. Fou veure un dia pel Twitter de Fandogamia que ja estava a la venda, que l'endemà, la meva llibreria habitual m'avisa dient-me que el tenien i que me l'havien guardat, ep i sense haver-lo demanat. América encantada, com es titula aquest tercer, havia aparegut com si es tractés d'un fantasma.

Si en el segon volum, els Caçafantasmes van fer un viatge fora de la Gran Poma però sense moure's de l'Estat de Nova York, en aquest tercer se'n van de gira pels Estats Units d'Amèrica. L'estat i la ciutat de Nova York no té l'exclusivitat de fenòmens paranormals, en altres estats també n'hi ha, i així el nostre equip hi farà cap. Alguns ben entusiasmats i d'altres no tant, no plou mai a gust de tothom. Tot conduint el cotxe Ecto-1a i l'autocaravana de treball Ecto-2, creuaran gran part del país. Detroit (Michigan), Nova Orleans (Louisiana), Roswell (Nou Mèxic) i Seattle (Washington) en seran les principals destinacions i cada una correspon a un dels 4 capítols principals del volum. A més el volum inclou una història especial extra, ¿Quién mató a Laura Parr?, una aventura en solitari d'en Peter Venkman, però connectada amb la resta d'històries.

És un volum amb vàries referències de la cultura popular estatunidenca, de les quals en destacaré aquelles amb caràcter fantasmagòric o paranormals com el pont del nen ploraner, els rituals vudú, la noia de la corba o el camioner fantasma. Aquestes referències culturals del tipus que siguin són pròpies d'aquesta sèrie, a cada pàgina n'hi pots trobar, sense dubte és un dels punts forts d'aquesta sèrie, ara bé poder-les identificar és una altra cosa, dependrà dels coneixements que un tingui. 

Com a continguts addicionals del volum, a part de la història extra ja mencionada, també tenim una introducció de Chuck Dixon i les portades alternatives dels quatre números individuals.  

De moment no tenim notícies per la publicació del quart volum dels Caçafantasmes que rep el nom de "Who you gonna call?" amb el qual es tanca la primera part o etapa (el "Volume One") de la sèrie regular.