dimarts, 12 de febrer del 2019

Devilman G (Grimoire) vol. 1

Títol: Devilman G (Grimoire) vol. 1
Títol original: Devilman G (Grimoire) (デビルマンG (グリモワール)) vol. 1
Autors: Go Nagai (Idea original) i Rui Takato (Realització)
Traducció per: Guido Rosano
Publicat per: Editorial Ivrea, desembre de 2018
Format: Rústic amb sobrecoberta, volum B6 (128x180), 200 pàgines, B/N i color
Preu: 8,5€

El passat desembre de 2018, Ivrea va  estrenar una nova sèrie basada en el clàssic Devilman d'en Go Nagai titulada Devilman G amb en Rui Takato encarregat en la realització de l'obra.

Aquesta nova versió de Devilman que consta de 5 volums, va ser publicada a la revista mensual Champion RED de l'editorial Akita Shoten, des de maig de 2012 al gener de 2014.

Devilman G, o bé Devilman Grimoire, sent el nom llarg, basant-se en tot l'univers d'aquest gran clàssic, és un reboot per celebrar-ne el 40è aniversari. Fins al moment, per a mi Go Nagai era igual a Mazinger Z, afegint-hi com a molt alguna obra derivada. Desconeixia doncs que fos un autor tan prolífic i que  havia tractat amb diverses temàtiques en les seves obres. Fins a comprar el primer volum de Devilman G, a la meva biblioteca només hi havien obres derivades de Mazinger Z com Mazinger Angels, publicada per Ooso Comics i Shin Mazinger Zero, per Ivrea, totes dues estrenades el 2018. Així doncs tot un novell respecte aquest autor. Ara hi he afegit no només aquesta versió de Devilman, sinó també des d'aquest passat gener, un altre clàssic d'en Nagai, Cutie Honey, també per Ooso Comics. Així doncs de mica en mica, anar ampliant l'horitzó.

En Rui Takato ha estat l'encarregat de versionar aquest clàssic per a les generacions més actuals, tot i que pel que he anat llegit, utilitzant el seu estil  manté l'escènica d'en Go Nagai. Se'ns presenta un argument violent i fosc, amb presència de sang, budells, esquarteraments de cossos humans i demoníacs,  i tampoc hi faltaran elements de caràcter eròtic.

En una ciutat de Tòquio plena de violència i de desaparicions constants de la seva gent, seguirem l'Akira Fudo, un jove orfe, que viu a casa de la família Makimura, on la filla gran és la seva apreciada Miki. Mentre que l'Akira és un noi amable, tímid i sense confiança en si mateix, el que el porta a evitar qualsevol tipus de conflicte; la Miki és tot el contrari: alegre, extravertida, amb confiança, i que creu que és una bruixa, vestint-se així, el que provoca les burles dels seus companys.

Les vides d'aquests dos canviaran en el moment que la Miki, tot tractant de comunicar-se amb una companya desapareguda al costat d'unes amigues, descobreix que els seus poders són autèntics quan apareixen uns dimonis reals que devoren les seves amigues, i només quedant ells dos, desesperadament s'activen els seus poders i invoca el llegendari dimoni Amon que posseeix el cos de l'Akira, desfermant la ira contra els altres dimonis. A més però hi ha un grup de dimonis que en tramen alguna tot buscant algú, que a la vegada posaran en perill la família de la Miki. Així doncs l'Amon afectat per la personalitat de l'Akira no podrà ser tal com voldria i així esdevé l'heroi d'aquesta història de dimonis, sang i esquarteraments.

L'edició d'Ivrea és fidel a la japonesa, amb volums d'unes 200 pàgines en format B6, i algunes d'elles en color, tal com ja passa en aquest primer volum. La periodicitat del manga serà bimestral, sortint el segon volum aquest dijous 14 de febrer. I ja que ha estat inevitable parlar de l'obra original, a la darrera setmana de gener, Panini Comics va anunciar que tenia la llicència del Devilman original, sortint el primer volum dels tres que constarà la col·lecció aquest abril, publicant-se bimestralment.