dimarts, 26 de febrer del 2019

Cazafantasmas/Tortugas Ninja 2

Títol: Cazafantasmas/Tortugas Ninja 2
Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles/Ghostbusters 2 #1-5
Autors: Erik Burnham i Tom Waltz (Guió), Dan Schoening, Mark Torres, Pablo Tunica, Tadd Galusha i Charles Paul Wilson III (Dibuix), Luis Antonio Delgado (Color)
Traducció de: Cristian Timoneda
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, gener de 2019
Format: Rústic - 27x17 cm - 124 pàgines - Color
Preu: 12€



Aquest passat gener, Fandogamia Editorial va publicar el segon entrecreuament entre els Caçafantasmes i les Tortugues Ninja. El primer ens va arribar el setembre del 2017, i a més aquest segon ens ha arribat pocs mesos després del segon entrecreuament entre els quelonis i Batman, l'octubre de 2018, per part d'ECC. D'aquest nou entrecreuament també en tenia notícies, el qual els 5 números que recopila es van publicar originalment de manera setmanal el novembre de 2017.

Mentre que els entrecreuaments amb Batman estan fora de la continuïtat de la sèrie regular de les Tortugues Ninja a IDW, els entrecreuaments amb els Caçafantasmes sí que en formen part, i en aquest segon volum les referències són inevitables. Dins de la continuïtat, estaria situat entre els esdeveniments de The trial of Krang (#73-75) i The invasion of Triceratons (#76-80). A més pel que fa als Caçafantasmes també es fa referència a elements de la seva continuïtat, ja que aquests, els Col·leccionistes (the Collectors) apareixen per primer cop al volum 5 de la sèrie regular, a més al primer entrecreuament amb les Tortugues també s'hi fan menció al primer capítol, a la pàgina 13. Així doncs pel fet que per la banda de les Tortugues, no hi hagi cap editorial espanyola que publiqui l'actual sèrie regular, comportarà que ens mengen uns quants spoilers, i per la banda dels Caçafantasmes, com que Fandogamia només ha publicat 3 volums de la sèrie regular per la presentació oficial dels Col·leccionistes ens haurem d'esperar que publiquin el corresponent volum. Tot i això, al llarg d'aquest entrecreuament, s'aniran explicant tots aquests elements, alleugerint en algun cas els diversos spoilers.

A Cazafantasmas/Tortugas Ninja 2, en Darius Dun, un antic enemic del mestre Splinter, ara sent un fantasma, té set de venjança. Per aconseguir-ho contacta amb uns éssers anomenats Col·leccionistes, els quals són uns dimonis que poden viatjar entre dimensions i que tenen com a missió capturar individus i transportar-los la dimensió presó. En Darius Dun per portar a terme els seus plans contra l'Splinter, agafa com a objectiu les Tortugues, així que els Col·leccionistes les capturen però afortunadament aconsegueix no ser capturada: en Donatello se'n salva i aconsegueix arribar a la dimensió dels Caçafantasmes, on els posa al dia, i aquests reconeixen aquests dimonis com uns antics éssers a qui van haver de fer front amb anterioritat. Però ves per on, apareixen els Col·leccionistes i s'emporten en Donatello a la dimensió presó amb les altres Tortugues. Així que els Caçafantames es posen a la feina, i aconsegueixen arribar a la dimensió presó, i portar a terme un pla, per tal que les Tortugues puguin fugir dels Col·leccionistes i en últim terme derrotar i capturar-los definitivament. Així per mentre en Winston i en Leonardo per una banda, en Michelangelo i en Peter per segona banda, i en Raphael i en Ray per una tercera banda, aniran saltant de dimensió en dimensió, poder anar despistant i fugint dels Col·leccionistes, trobant-se amb tot tipus d'aventures, en Donantello i l'Egon s'ocuparan de preparar la tecnologia necessària per derrotar-los, i amb la seva derrota també serà la fi de les ambicions d'en Darius Dun, i el retorn dels quelonis cap a la seva dimensió.

Mentre que per la banda dels Caçafantasmes, els Col·leccionistes, no suposaran cap mena d'spoiler greu. Per la banda de les Tortugues Ninja, sí; principalment pel que fa a en Darius Dun i la seva mort, esdevenint el fantasma venjatiu que coneixem aquí, ja que amb ell i també certs elements a les acaballes del còmic se'ns revela informació important de la sèrie regular. Això dóna peu que hi hagi més interès perquè es llicenciï la sèrie regular de les Tortugues Ninja.   

Tal com ja va passar amb el primer entrecreuament, els autors de la sèrie regular dels Caçafantasmes, Erik Burnham, Dan Schoening i Luis Antonio Delgado, juntament amb en Tom Waltz, co-guionista de les TMNT, tornen a fer equip per entrecreuar els dos grups de Nova York. A més, en aquesta segona aventura, el fet que els personatges saltin de dimensió en dimensió, per donar a aquestes, personalitat i diferenciar-les, hi han col·laborat quatre dibuixants: Mark Torres (cap. 2-4), Pablo Tunica (cap. 2-4), Tadd Galusha (cap. 2-4) i Charles Paul Wilson III (cap.4 i 5). Amb tot ens trobem una història d'acció, amb molts moments còmics amb diferents estils de dibuix, amb molt de color i que agradaràs als seguidors de les dues franquícies.

Per acabar, pel que mencionen alguns dels personatges a la darrera pàgina, tot indica que hi haurà una tercera part de Teenage Mutant Ninja Turtles/Ghostbusters, tot i que de moment no hi ha confirmació oficial, ara bé sí que hi ha confirmació de la tercera part de Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles, notícia de mitjans d'aquest febrer, amb la qual es tancarà la trilogia. Així doncs més tard o més d'hora les Tortugues Ninja tindran dues trilogies, una amb en Batman i una altra amb els Caçafantasmes.