dimecres, 19 de juny del 2019

The Ghost in the Shell 1.5: Human Error Processer

Títol original: Kôkaku Kidôtai 1.5: Human Error Processer (攻殻機動隊 1.5: Human Error Processer)
Autor: Shirow Masamune
Traducció per: Marc Bernabé i Jesús Espí (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, abril de 2019
Format: Cartoné - 184 pàgines - 148 x 210 mm - B/N i Color
Preu: 15,95€





Aquest passat abril, Planeta Cómic va treure el volum 1.5 de The Ghost in The Shell amb el subtítol Human Error Processer, amb el qual es tanca l'obra original per part d'en Shirow Masamune.  Aquest presenta una edició idèntica a la dels altres dos volums.

Fent un recordatori, al primer volum de The Ghost in the Shell, la major Motoko Kusanagi es va unir a una forma de vida artificial autoproclamada intel·ligent, l'anomenat Titellaire, i va abandonar la Secció 9 de Seguretat Pública. El segon volum, Man-Machine Interface, té lloc uns 4 anys i 5 mesos després, però tot i ser-ne una continuació, aquest està completament centrat en el personatge de la Motoko.

Segons ens diu l'autor, al primer volum li va quedar pendent explicar el dia a dia de la Unitat d'Intervenció Blindada de la Secció 9,  tenint molts guions preparats. Alguns es van arribar a fer-se realitat i a publicar-se en revistes, però com que el segon volum va estar centrat en la Motoko, no arribava el dia en què aquestes històries fossin recollides en volum. Però finalment aquest dia va arribar i aquest volum, Human Error Processer, n'és el resultat final. Així, aquest volum s'intercala entre els altres dos, també cronologicament. Inclou quatre històries: Fat Cat, Drive Slave, Mines of Mind i Lost Past

  1. Fat Cat. Publicat originalment en els núm. 10 (1a part) i 11 (2a part) de 1991 de la revista Young Magazine.
    Una dona va a la Secció 9 per investigar les activitats del seu pare.
  2. Drive Slave. Publicat originalment en els núm. 26 (1a part) i 27 (2a part) de 1992 de la revista Young Magazine.
    Tot protegint una persona, la Secció 9 tindrà l'ajuda de la Motoko Kusanagi. Això sí, una reaparició fugaç. 
  3. Mines of Mind. Publicat originalment en els núm. 49 (1a part) i 50 (2a part) de 1995 de la revista Young Magazine.
    La Secció 9 es troba investigant l'assassinat d'un traficant d'armes, un cas que té coincidències amb d'altres, el qual s'anirà complicant. 
  4. Lost Past. Publicat originalment en el núm. 33 11 de 1996 de la revista Young Magazine.
    La investigació d'un accident acaba comportant la investigació d'una desaparició, i la cosa es complica quan pel mig s'hi fica un altre departament del govern.

Una de les característiques de The Ghost in the Shell és el seu component filosòfic, en tot allò que fa referència a les formes de vida artificials i intel·ligent, i que relacionem amb la Motoko Kusanagi. A Human Error Processer, amb la Unitat d'Intervenció Blindada  com a protagonista ens centrem en allò que la caracteritza: acció física, persecucions, armes de tota mena, terrorisme, explosions i morts, entre d'altres, elements tan utilitzats als seus diferents animes. La part informàtica també hi és present però queda relegada en un segon pla, no tan visible.

Com a material extra al final del llibre, en Shirow Masamune exposa uns breus comentaris sobre els quatre capítols que es recullen. 

Així doncs al llarg dels tres volums de The Ghost in the Shell, hem vist tots els elements d'aquest manga tan  profund en tots els seus sentits.


La relació de Planeta Cómic amb aquesta franquícia però no s'acaba, ja que el pròxim 2 de juliol, posa a la venda el primer volum de Ghost in The Shell: Stand Alone Complex que adapta la primera temporada de la sèrie d'animació homonima i que consta de 5 volums.