dilluns, 19 d’agost del 2019

Ghost in the Shell Stand Alone Complex - Episodio 1: Sección 9

Títol: Ghost in the Shell Stand Alone Complex -  Episodio 1: Sección 9 
Títol original: Kôkaku kidôtai Stand Alone Complex (攻殻機動隊 Stand Alone Complex)
Autor:Yu Kinutani
Traducció per: Jesús Espí (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, juliol 2019
Format: Volum rústic amb sobrecoberta - 15x21 cm - 248 pàgines - B/N
Núm. de volums: 5
Preu: 12,95€/volum

Després d'haver publicat la trilogia The Ghost in the Shell d'en Shirow Masamune, el darrer l'abril d'enguany, també d'haver finalitzat el passat setembre de 2018 Ghost in the Shell Arise: Sleepless Eye, i d'haver publicat l'octubre de 2017 el llibre Ghost in the Shell Perfect Book 1995-2017 sobre les sèries animades de la franquícia; aquest passat juliol, Planeta Cómic va estrenar un nou manga que adapta una altra de les sèries d'animació: Ghost in the Shell Stand Alone Complex.

La sèrie d'animació Ghost in the Shell Stand Alone Complex fou estrenada el 2002 i dirigida per en Kenji Kamiyama. Desenvolupada al llarg de 26 episodis, la història està ambientada en un món alternatiu al de l'obra d'en Mamoru Oshii, on no ha aparegut el Titellaire i té lloc el 2030. La trama principal d'aquesta sèrie és coneguda com L'home que riu (The Laughing Man).

L'adaptació manga amb guió i dibuix de Yu Kinutani consta de 5 volums que es van publicar de l'abril del 2010 al març de 2013, els quals els seus 42 capítols foren publicats a la Monthly Young Magazine de Kodansha. Aquesta versió però no adapta l'arc argumentar principal de la sèrie d'animació sinó que adapta 5 dels seus episodis autoconclusius. Justament cada volum s'anomena Episodio, en la traducció al castellà (Episode, en anglès en l'original japonès). Aquest primer volum o episodi, justament adapta el també primer episodi de la sèrie, Sección 9 (Section 9).

En aquest primer episodi  on se'ns presenten els principals personatges de l'obra, la Secció 9 de Seguretat  Pública haurà d'alliberar el ministre d'Afers Exteriors i els seus acompanyants capturats per uns robots geisha en un restaurant de luxe. La secció els allibera sense gaires complicacions però quan es posin a investigar que hi ha al darrere, descobriran un cas d'espionatge que implica un cas d'intercanvi de cibercervells i un document secret.

El volum es complementa amb una historieta curta titulada La Hora Tachikoma que té els tachikomes, els tancs pensants de la Secció 9, com a protagonistes. Pel que he recercat, la resta de volums també n'hi hauria d'haver.

S'espera que la col·lecció tingui una freqüència entre trimestral (tal com indica la fitxa del primer volum) o quatrimestral, ja que segons Listado Manga, el segon volum sortirà de cara el novembre. Els següents volums són:
 

  • Ghost in the Shell Stand Alone Complex - Episodio 2: Testación (Episode 2: Testation)
  • Ghost in the Shell Stand Alone Complex - (Episode 3: Idolater)
  • Ghost in the Shell Stand Alone Complex - (Episode 4: ¥€$)
  • Ghost in the Shell Stand Alone Complex - (Episode 5: Not Equal)