dijous, 10 d’octubre del 2019

Baboon!

Títol: Baboon! 
Autor: Pau
Publicat per: Escápula Cómics, agost de 2019
Format: Cartoné - 16.5x23 cm - 56 pàgines - Color
Preu: 16€



Tot esperant que m'arribi a casa el volum integral en català de La Saga d'Atlas i Axis, havent col·laborat en la seva campanya de micromecenatge, he acabat de "llegir" una altra obra del seu autor, en Pau, anomenada Baboon!.

Tal com se'ns explica al final del llibre, Baboon! fou creat el 2008 però com que no va trobar ningú que l'edités va quedar guardat en un calaix fins en crear un perfil a Patreon l'ha pogut portar a terme i sent publicat per Escápula Cómics, l'editorial que ha creat el mateix Pau.

Al primer paràgraf, he escrit el terme llegir entre cometes per un bon motiu,  Baboon! és un còmic mut, no té textos. I això té sentit, ja que els seus protagonistes són animals no antropomorfitzats, i per tant es comuniquen com ho farien a la realitat. Són animals qualssevol que porten a terme el seu dia a dia, o quasi, ja que veurem que alguns tenen certes peculiaritats. Davant doncs l'absència de textos, l'acció la seguirem a través de les expressives il·lustracions que ens presenta l'obra.
 
"Baboon" és el terme anglès pel català "babuí", o també "papió" (Papio sp.), i és un d'aquests primats típicament africans (també n'hi ha a la península Aràbiga) el protagonista d'aquest còmic, rebent doncs el terme anglès com a nom propi. En Baboon sent molt petit serà adoptat per una femella de lleopard, un dels seus depredadors naturals, i això comportarà que creixi com creient que és un felí. Un cop ja gran, es trobarà amb un grup de babuïns, i anirà entenent qui de debò és ell. Però integrar-se en aquest grup no serà pas fàcil, és un foraster i serà rebutjat, i a més la cosa és més complicada, ja que en Baboon se sent atret per una de les femelles, i això, un mascle ben fornit no ho veu amb bons ulls. Però en Baboon en mig de tots els entrebancs amb què es trobarà, tindrà l'ajuda d'un primat albí d'espècie no identificada que li ensenyarà arts marcials.

Baboon! és una bonica història de superació on davant de les adversitats i les diferències inicials, el nostre protagonista les superarà tot mostrant al grup que el rebutja que pot ser molt important enfront dels perills que els puguin amenaçar. Així doncs ens trobem davant d'una història que tant gaudiran petits com grans.