dilluns, 21 d’octubre del 2019

Doctor Who: El Décimo Doctor vol. 3: Las fuentes de la eternidad

Títol original: Doctor Who: The Tenth Doctor vol. 3: The fountains of forever
Autors: Nick Abadzis (Guió), Elena Casagrande, Eleonora Carlini, Rachel Stott i  Leonardo Romero (Dibuix), Arianna Florean i Hi-FI (Color), Richard Starkings i Comicraft's Jimmy Betancourt (Retolació original)
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, setembre de 2019
Format: Rústic - 27x17 cm -  128 pàgines -  Color
Preu: 12€

Després d'haver publicat el passat juliol el volum especial Doctor Who: Las muchas vidas del senyor que ve a ser el volum 0 de la Tretzena Doctora, Fandogamia Editorial ha tret a a finals de setembre, el tercer volum de les aventures del Desè Doctor, anomenat Las fuentes de la eternidad, continuant el publicat anteriorment Los Ángeles Llorosos de Mons.

Aquest tercer volum recopila els números 11 a 15 de la sèrie regular, i amb aquest volum és completa la primera "temporada" (Year One) de la sèrie regular dels còmics. Primer de tot tenim Laundro-room amb doom (Bugaderia de "destrucció"), traduït com Lavandería maldita, còmic publicat amb motiu del Free Comic Day de 2015,  i després ja tenim les tres parts que componen la història principal del volum: The fountains of forever (Les fonts de la eternitat), els números 11 i 12, i que dóna nom al volum, Spiral staircase (Escala de cargol), que correspon als números 13 i 14, finalment tenim Sins of the father (Pecats del pare), el número 15.

A Lavandería maldita, el Doctor i la Gabby retornen del planeta Quompipping acabant ben enfangat. Així que decideixen rentar la roba a la rentadora del TARDIS, però la bugada acabarà sent una mica accidental i destructiva.  Una història curta que ens permetrà conèixer les interioritats del TARDIS.

A Las fuentes de la eternidad, el Doctor i la Gabby retornen a Nova York. Mentre la Gabby es retroba amb la Cindy, havent-hi una disputa entre elles dues, per tal com ha actuat últimament la Gabby, el Doctor seguirà una estranya i misteriosa senyal amb el tornavís sònic. El camí el portarà cap a una subhasta secreta, on s'hi ha comprat un artefacte extraterrestre cobdiciat per una organització secreta, i que ha anat a parar a les mans d'una vella actriu de cinema. De mica en mica, els camins de tothom de tots els actors implicats en el misteriós aparell aniran convergint alhora que s'anirà desgranant la veritat de tot plegat, descobrint que darrere de tot plegat s'hi amaguen els déus de l'Antic Egipte, o els qui en el seu dia es feien passar per déus, els osirians, i que segons que decideixi un d'ells, l'Anubis, pot suposar la fi de l'unviers tal com el coneixem.

Una història amb diverses giravoltes, que té precedent televisiu, els quatre episodis de Pyramids of Mars (Piràmides de Mart), de la tretzena temporada de la sèrie clàssica, on el Quart Doctor va haver d'enfrontar-se a un osirià, en Suketh el Destructor. Una altra forma utilitzada per "Suketh" és la de "Seth". 

El còmic es complementa la galeria de portades dels 5 números individuals, les quals algunes d'elles es reparteixen al llarg del volum.

Així salvant l'univers, s'acaba la primera temporada (Year One) de la sèrie regular del Desè Doctor. 

Doctor Who: El Décimo Doctor vols. 1 a 3 (Primera temporada)

En total hi ha tres temporades dels còmics del Desè Doctor. La segona temporada comença amb The Endless Song, el primer volum dels quatre que té. Veurem doncs quina planificació té Fandogamia amb els còmics de Doctor Who, però sense cap dubte n'arribaran molts més. 


Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzena Doctora

Còmics: