dimarts, 3 de novembre del 2020

Les Tortugues Ninja arriben de ple dret a ECC Ediciones

ECC Edicions qui ha publicat la trilogia Batman/Tortugas Ninja (el tercer aquest any), que ha estat una de les meves lectures, i també la sèrie infantil Las aventuras de Batman y las Tortugas Ninja, ara finalment es llança a editar les dues sèries de les Teenage Mutant Ninja Turtles, l'original d'en Peter Laird i en Kevin Eastman dels anys 80 del segle XX a Mirage i la nova sèrie iniciada el 2011 a IDW també amb la participació d'en Kevin Eastman. 

A principis d'octubre hi va haver una filtració, ara l'editorial ho ha confirmat. 

La sèrie original ja fou publicada per Norma Editorial el 2007, en 5 volums els quals van ser recopilats en un cofre que és el que vaig comprar. Ara tocarà comprar la nova edició d'ECC per veure'n les diferències i també evidentment la nova sèrie d'IDW.

Poso a continuació la notícia publicada per ECC.

COWABUNGA! LES TORTUGUES NINJA ARRIBEN A ECC!

ECC Ediciones dóna la benvinguda a en Raphael, en Michelangelo, en Donatello i en Leonardo. Les Tortugues Ninja! Els herois de mitja closca que captiven al món des dels anys vuitanta han protagonitzat sonades aparicions en pel·lícules d'imatge real, sèries d'animació, videojocs i marxandatge divers. Però l'origen d'aquest fenomen de la cultura popular fruit de la imaginació d'en Kevin Eastman i en Peter Laird es remunta al món del còmic, mitjà en el qual s'han narrat les seves aventures a través de diferents capçaleres orientades a tot mena de lectors.

Al desembre publicarem els nostres dos primers llançaments d'aquesta esperada llicència. I tots dos títols són representatius de la varietat i la riquesa d'una franquícia amb gairebé quatre dècades d'història a l'esquena.

En primer lloc, Las Tortugas Ninja: La serie original vol. 1 (de 6) donarà inici a una edició amb la qual recopilarem l'etapa inicial dels personatges -publicada en blanc i negre per Mirage Studios-, en què Eastman i Laird van establir les bases de la seva rica mitologia. Cada volum en tapa dura inclourà comentaris dels autors revelant anècdotes i detalls sobre el procés creatiu dels números recopilats, i contindrà una secció final a tot color amb les portades originals.

En segon lloc, Las Tortugas Ninja vol. 1, primera entrega de l'actual col·lecció, que, iniciada el 2011 per IDW i rebuda amb entusiasme per la crítica i els lectors, submergeix als quatre protagonistes en una successió d'aventures trepidants narrades a través d'un enfocament més contemporani. Liderada pel mateix Eastman -qui fa de guionista i assessor-, aquesta sèrie també compta en el seu equip creatiu amb el talent de Tom Waltz o Sophie Campbell, autors habituals de mercat independent nord-americà, i amb dibuixants de la talla de Dan Duncan, Andy Khun, Freddie E. Williams II o Mateus Santolouco.

Però les nostres novetats van més enllà de tots dos títols. Kodomo, la nostra línia destinada a lectors infantils, també comptarà diferents llançaments. Així, al gener començarem a publicar Las nuevas aventuras de las Tortugas Ninja en format grapa: una col·lecció signada per Kenny Byerly i Darío Brizuela que permetrà als nostres lectors més joves gaudir amb periodicitat mensual de les aventures dels seus personatges preferits. I a l'abril iniciarem la publicació de El ascenso de las Tortugas Ninja, sèrie de novel·les gràfiques obra de Matthew K. Manning i Chad Thomas.

Aquests llançaments són la punta de llança d'un ambiciós pla editorial que tindrà continuïtat el 2021, i les quals les primeres novetats desvetllem en un complet dossier que podeu descarregar a través del següent enllaç. El dossier inclou prèvies de les Tortugues Ninja: La sèrie original vol. 1 (de 6) i Les Tortugues Ninja vol. 1.

ENLLAÇ DE DESCÀRREGA: DOSSIER ESPECIAL LAS TORTUGAS NINJA


Font: ECC