dimarts, 8 de juny del 2021

Las Tortugas Ninja: La serie original vol. 2

Títol: Las Tortugas Ninja: La serie original vol. 2
Títol original
: Teenage Mutant Ninja Turtles #8 a 11 USA,  Michelangelo One Issue Micro-Series USA, Donatello One Issue Micro-Series USA i Leonardo One Issue Micro-Series USA
Autors originals:
Kevin Eastman i Peter Laird
Traducció per:
Guillermo Ruiz Carreras
Publicat per:
ECC Ediciones, abril de 2021.
Format:
Cartoné - 280 pàgines - B/N + 8 a color
Preu:
31€


 
 

El passat desembre van tornar en format còmic les Tortugues Ninja, a mans d'ECC Ediciones. Després d'haver publicat la trilogia Batman/Tortugas Ninja, va començar a publicar les dues sèries dels quelonis muntants: la sèrie original publicada a Mirage Comics i la nova sèrie publicada a IDW, amb els seus respectius primers volums. Tenint la sèrie original una periodicitat quatrimestral, el seu segon volum de les Tortugues Ninja es va publicar el passat abril.
 
Aquest segon volum recopila els capítols en el següent ordre: Mike, #8, Don, #9, Leo, #10 i #11, que és l'ordre establert de la cronologia. El segon volum de Norma, en lloc del número 11 tenia el 7 (inclòs al primer volum d'ECC), i els altres capítols Mike, #8, Don i #9 tenien un ordre diferent. Per saber l'ordre correcte o que s'inclou en aquesta edició segueixo la Viquipèdia pròpia de les Tortugues Ninja: la Turtlepedia i també bé TMNT The Ultimate Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al moment és el mateix que el d'ECC.

Les diverses pàgines de comentaris i anotacions dels autors ens permeten aprofundir en les anecdotres de creació de l'obra. Ja que la franquícia es va fer gran, se'ns eplica la necessitat de tenir col·laboradors per fer els capítols, en entintar i fer els retocs finals, o fins i tot la necessitat de nous dibuixants (Número 9). Paral·lelament també se'ns introdueix que la bona relació entre els dos autors es va anar desgastant, necessitant un allunyament, però mencionant que serien socis durant força anys més.

Al final del volum, hi ha la galeria de portades en color dels capítols inclosos.
 
Endinsem-nos en els seus capítols:

TMNT Michaelangelo - Los alienígenas navideños (The Christmas aliens): En Michaelangelo surt a fer una volta a durant les festes de Nadal. Durant el transcurs es farà amic d'un gat, que anomenarà Klunk, i tindrà la missió de portar unes joguines a un orfenat.

TMNT núm. 8 - Las Tortugas Ninja y Cerebus el Aardvark (Team up with Cerebus): En aquesta nova aventura les Tortugues accidentalment per culpa d'una noia, la Renet que ha viatjat pel temps fugint d'algú, acaben tots cinc a l'edat mitjana on es trobaran amb un misteriós ser anomenat Cerebus. Per sort tot, malgrat tot el que succeirà en aquest racó medieval, tots retornaran al seu temps.

Aquest capítol té en Cerebus com a personatge convidat, ja que és obra d'en Dave Sim, qui va col·laborar en aquest capítol, per tant ens trobem davant d'un entrecreuament. Quan Norma va publicar Las Tortugas Ninja, aquest capítol, recopilat en el segon volum de la seva edició, va aparèixer sense la presència d'aquest personatge, tenint doncs un altre argument. Suposo que llavors fou per qüestió de drets.

TMNT Donatello - Kiriby y el cristal distorcionador (Kirby and the warp crystal): En Donatello coneix a en Kirby el qual gràcies a un cristall tot el que dibuixa esdevé real durant pocs minuts, però una cosa va dibuixar no va desaparèixer una mena de portal, el qual els dos el travessen i van a parar a un altre món. Però a causa d'una sèrie de fets, només en Don tornarà al món del qual provenen.

TMNT núm. 9 - El paso (The passing) (dibuix de Michael Dooney): Aquesta història correspon a un flaixbac. L'Splinter i les 4 Tortugues preadolescents han d'ajudar a un jove japonès de Nova York, últim descendent del clan samurai Gosei, a acceptar la seva herència.
 
TMNT Leonardo - Donde las dan... ¡Las toman! (What goes aroung... ...Comes around!): És la Nit de Nadal. En Leo ha sortit a fer exercici mentre els altres preparen els ornaments i el sopar. En Leo però es troba amb els soldats del Peu. Tot i estar sol se'n surt força bé, i els va perseguint, i van a parar a un descampat, allà però es retroba amb l'Shredder qui es pensaven que havien aniquilat. Els Peu retornen a en Leo a ca l'April malferit com un avís i advertència.

D'aquest capítol cal remarcar les diferències de dibuix que hi ha entre les escenes d'en Leo, amb molt més detall i de temàtica més fosca, que les altres més senzilles. Diferenciant molt el context en què es troben els personatges

TMNT núm. 10 - Compañero silencioso (Silent partner): Encara amb la sorpresa d'en Leo malferit i havent pronunciat el nom "Shredder", de cop i volta apareixen més ninges del Peu, iniciant-se una batalla al pis de l'April. Desfent-se d'uns però apareixent d'altres, el pis va quedant destrossat i baixen a la botiga. Allà però els espera l'Shredder en persona i més ninges però també hi ha en Casey Jones que ajudarà les Tortugues. La batalla és tan intensa que l'edifici s'incendia. Alguns cotxes de policia ja han arribat a lloc, i per tant la retirada és imminent, tant pels uns com pels altres. Les Tortugues amb en Leo malferit, el mestre Splinter, l'April i en Casey després de contemplar com la casa de l'April es crema, es dirigeixen amb cotxe i remolc cap a Northampton.

TMNT núm. 11 Historias reales (True stories): A Northampton, el temps passa al llarg dels primers mesos de 1987. La neu del principi deixarà pas a la primavera. Així, des de la seva arribada a la casa de l'àvia d'en Casey, a mesura que passen els dies, tots a la seva manera intenten refer-se de la humiliant derrota contra l'Shredder, i l'April de la pèrdua de casa seva. Amb l'arribada de la nova estació, nous aires arriben per a tothom. L'individualisme que fins ara hi havia, se substitueix per un enfortiment entre els vincles entre ells, toca fer grup.
 
Aquest segon volum, després dels seus primers quatre capítols, amb argument independents, es culmina amb tres capítols trepidants. El retorn de l'Schredder i el Clan del Peu que després d'una dura batalla comporta l'exili dels nostres protagonistes a Northampton. Justament moltes escenes d'aquests capítols foren adaptades al primer fil d'acció real. 
 
El tercer volum, tenint la col·lecció una periodicitat quadrimestral, sortirà a l'agost, amb els tres capítols de l'arc argumental "Retorn a Nova York", alhora que també s'inclouran capítols que l'edició de Norma no va tenir. El quart volum l'esperem de cara al desembre.