dimarts, 15 de juny del 2021

Doctor Who: El Undécimo Doctor vol. 3: Conversión

TítolDoctor Who: El Undécimo Doctor vol. 3: Conversión
Títol original: Doctor Who: The Eleventh Doctor vol. 3: Conversion (Free Comic Day 2015 and Chapters nº11 a 15)
Autors: Al Ewing i Rob Williams (Guió), Simon Fraser, Boo Cook i Warren Pleece (Dibuix), Gary Caldwell i Hi-FI (Color), Richard Starkings i Comicraft's Jimmy Betancourt (Retolació original), i Simon Fraser (Portada)
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, abril de 2021
Format: Rústic - 27x17 cm -  128 pàgines -  Color
Preu: 12€

El passat abril ens va arribar el tercer volum de la sèrie regular de l'Onzè Doctor anomenat Conversion. El segon, Te servimos, va sortir l'octubre de 2020. Continuen les aventures del Doctor encarnant en en Matt Smith en còmic, acompanyat per l'Alice Obiefune, en John Jones i l'Arc.

Aquest tercer volum recopila el còmic del Free Comic Day del 2015, anomenat Deja paso o muere (Give free or die) i els números 6 a 10 de la sèrie regular de l'Onzè Doctor, i amb aquest volum és completa la primera "temporada" (Year One) de la sèrie regular dels còmics. Els cinc números que inclou són Cuatro dimensiones (Four dimensions), Conversión parte 1 y 2 (Conversion part 1 and 2), i El confort de les buenos parte 1 y 2  (The comfort of the good part 1 and 2). Deixant de banda el còmic del Free Comic Day, les altres tres històries, hi haurà continuïtat entre elles. 
 
Deja paso y muere ens presenta, una història autoescrita que vol conquerir la Terra a través d'un virus narratiu, que controla la ment dels lectors.

A Cuatro dimensiones, tot buscant el cos de l'Arc, dita l'Entitat per reunificar les dues parts, descobriran secrets d'aquesta misteriosa criatura com també l'origen del Caçatalents, amb una nova batalla contra ell. La Tardis tindrà un paper fonamental per la seva vinculació amb l'Entitat.

A les dues parts de Conversión, tot buscant l'Entitat, la Tardis tornant a fer de les seves portarà els nostres quatre protagonistes fins a la Roma de l'any 312 DC., justament a la batalla del Pont Milvi, on Constanti i Maxenci, els dos emperadors, que suposaria que el primer esdevingués l'emperador únic de l'Imperi Romà d'Occident. Alhora que té un important significat pel cristianisme. Constantí és conegut per ser el primer emperador cristià. Però els nostres protagonistes no hi arriben sols en aquesta cabdal batalla. L'Entitat també hi ha arribat i ho ha fet unint-se a una nau de ciberhumans. El Doctor, companys i els romans en plena batalla, hauran de fer front a la forta combinació entre l'Entitat i un exèrcit de ciberhumans. Roma perilla, i també el planeta sencer.

I finalitzem aquest volum amb les dues parts d'El confort de los buenos. Després de la batalla contra els ciberhumans, en Jones ha desaparegut i la Tardis abandona el Doctor, i també l'Alice i l'Arc a l'antiga Roma. Amb l'ajuda de l'Arc trobaran en Jones, i gràcies a aquests dos i també de l'Entitat, el Doctor retrobarà la Tardis, però alhora comportarà la definitiva i darrera batalla amb el Caçatalents. Uns darrers esdeveniments on tothom es reconciliarà amb els altres i amb ells mateixos.

Així, posem punt i final a la primera temporada (Year One) de la sèrie regular de l'Onzè Doctor.

Doctor Who: El Undécimo Doctor vols. 1 a 3 (Primera temporada)

El còmic es complementa amb la galeria de portades dels 5 números individuals, les quals algunes d'elles es reparteixen al llarg del volum, i també els títols de la franquícia que ha publicat l'editorial.

En total hi ha tres temporades dels còmics de l'Onzè Doctor. Nou volums en total, tres per temporada. Com el cas del Desè, la primera temporada l'hem tingut sencera. Veurem doncs quina planificació tindrà Fandogamia amb els còmics de Doctor Who, que amb un ordre o amb un altre, esperem que vagin arribant.

Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzena Doctora

Còmics: