Títol: El cercle de Loplop. Una aventura de Francesc Pujols
Autors: Sebastià Roig (Guió) i Toni Benages i Gallard (Dibuix)
Publicat per: Editorial Males Herbes, febrer de 2022
Format: Cartoné - 23,5 x 30,5 cm - 112 pàgines, B/N
Preu: 20€
Autors: Sebastià Roig (Guió) i Toni Benages i Gallard (Dibuix)
Publicat per: Editorial Males Herbes, febrer de 2022
Format: Cartoné - 23,5 x 30,5 cm - 112 pàgines, B/N
Preu: 20€
La primera vegada que vaig conèixer la figura de Francesc Pujols fou en llegir el llibre dedicat a la revista satírica Papitu, el qual durant una etapa fou dirigida per en Pujols, donant el seu punt de vista sobretot en la part eròtica de la publicació.
Francesc Pujols fou una figura molt peculiar en la seva època, de naturalesa religiosa, però que no s'havia privat mai de ser un home de carn i ossos, sempre atret per les qüestions eròtiques. Però si per alguna cosa se'l coneix, és per ser un conegut filòsof.
Agafant la figura d'aquest personatge, Sebastià Roig i Toni Benages en diferents moments el van fer protagonista d'una obra de còmic. Inicialment, varen ser dues històries independents separades en el temps (2011 i 2013) que es van publicar a la revista badalonina La Cripta, però ja animats en van crear tres més. Un cop enllestides aquestes tres van anar a buscar algun editor que en publiqués un volum recopilatori amb les cinc històries, i així van anar a parar a l'Editorial Males Herbes que tot i no publicar còmics, van fer un acte de fe amb el projecte, i així en sortir, Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, publicat el novembre de 2015.
Aquest primer còmic va tenir molt bona acollida, donant a lloc que els dos autors posessin fil i agulla per crear una obra més llarga protagonitzada per aquest filòsof català. El resultat ha estat El cercle de Loplop. Una aventura de Francesc Pujols posant-se a la venda el febrer d'enguany.
En aquesta nova aventura, en Francesc Pujols es posa a la pell d'un detectiu per esbrinar la desaparició d'una maleta. És el gener de 1931 quan l'escriptor espanyol Ramón Gómez de la Serna visita Barcelona per fer una conferència a l’Hotel Ritz. La seva visita serà molt esperada per un grup de gent misteriosa, que es volen apropiar de la seva maleta plena d’objectes estrambòtics, i un parell d'artistes en hores baixes s'hi veuran ben involucrats.
A partir d'aquí, en Francesc Pujols fins ara un personatge més del còmic, agafa les regnes de la història, i posant-se la gavardina i gorra de detectiu començarà a investigar qui ha robat la maleta i qui de debò hi està interessat. Baralles, persecucions, trets i morts l'acompanyaran a ell i a tots els altres personatges implicats fins a la conclusió de l'obra.
Però més enllà de l'aventura detectivesca, l'altre encant de l'obra és l'escenari i el temps en què se situa: la ciutat de Barcelona de l'any 1931. És doncs també un retrat d'aquesta ciutat en aquesta època, amb localitzacions avui en dia ja inexistents i també amb l'aparició de personatges reals d'aquells temps. En certa manera és com si hi féssim un recorregut turístic. És la part històrica d'aquesta obra de misteri, humor i misterioses organitzacions que veneren tota mena d'objectes.
Una història molt ben entretinguda que tal com acaba dóna a lloc que hi pugui haver una continuació. Aquest Francesc Pujols té el seu potencial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada