dimecres, 29 de març del 2023

X-Venture. El cos en crisi - El gran rescat

Títol: X-Venture. El cos en crisi - El gran rescat
Títol original: Docchi Ga Tsuyoi!? Karada Rescue (どっちが強い!? からだレスキュー) / X-Venture. Primal Power: Special Edition 01: Body in crisis
Autors: Hot-Blooded Souls
Traducció de: Sandra Nogués (vols. 1 i 2) i Àngel Ybáñez (vol. 3)
Publicat per: Ooso Comics, agost  i desembre de 2022 i febrer de 2023
Format: Rústic amb solapes - 160 pàgines - 12 x 18,5 cm - Color
Núm. de volums: 3
Preu: 10,95 €/volum. Total = 32,85 €



Amb motiu del 40 Comic Barcelona del 2022, Ooso Comics va anunciar dues llicències: el manga de mechas Getter Robot i la creació de la seva nova línia editorial juvenil dedicada a la ciència i acció: Science Manga, sent el seu primer títol X-Venture. El cos en crisi - El gran rescat , una sèrie de 3 volums a tot color, que estava planificat el llançament del primer volum pel juliol, però que finalment es va publicar el passat agost de l'any passat. El desembre es va publicar el segon volum, i el passat febrer, ja entrat el març, ens va arribar el tercer i últim.

Aquesta obra es publica de manera diferent a les altres obres publicades per Ooso.
Els volums són una mica més grossos i no compten amb sobrecobertes, les cobertes tenen solapes, amb motiu del públic on es vol destinar, principalment l'infantil per fer-lo més manejable.  A més és a tot color, donant-li un bon atractiu i també és en lectura occidental, cosa que ja ve d'origen, que cal explicar-ho, que si ho tinc ben entès és de la següent manera: X-Venture Xplorers és una franquícia creada a Malàisia, per l'editorial Gempak Starz, la qual fa uns anys fou adquirida per la japonesa Kadokawa, la qual ha estat amb qui ha negociat Ooso, d'aquí n'ha rebut els materials.


El doctor Darwin és un científic de renom en biologia i també destaca per ser home que sempre està en plena forma, o sigui fort com un roure, amb aptituds sobrehumanes i tot. Però un dia, sense res que ho indiqués prèviament, cau desplomat, quedant profundament inconscient sense poder fer res per despertar-lo i sense saber-ne la causa. El doctor Bennet, antic conegut d'en Darwin i expert en medicina, era amb ell en el moment d'aquest dramàtic fet. Ell serà clau per esbrinar la causa o causes de la seva misteriosa inconsciència, ja que ha inventat uns robots micromèdics amb els quals explorar l'interior del cos d'en Darwin. 

Per tal que funcionin aquests microrobots, cal transferir-hi les consciències d'algú altre, i els voluntaris són en Jake, la Sherry, en Lous i en Bean, nens que formen els X-Venture. Així que un cop havent transferit la seva ment a aquests robots, entraran al cos del doctor Darwin, per trobar la causa que l'ha deixat inconscient.

Volum rere volum, tot coneixent el cos humà, també anirem posant llum a la foscor d'aquest assumpte. Una inconsciència, amb gat amagat, que serà el tercer volum, on sabrem que hi ha de veritat, i segurament és de tots tres, el més madur, tractant altres temes com els assajos amb animals, més enllà dels viatges anatòmics.

Viatjar pel cos humà serà tot una aventura, on cada volum estarà dedicat a un aparell o sistema del cos humà. Explorarem l'aparell digestiu i l'aparell respiratori, al primer volum, recorrerem l'aparell circulatori al segon volum i el tercer volum estarà reservat al sistema nerviós. A cada un d'ells en descobrirem els seus secrets, però també les dificultats, els diferents perills i elements nocius que s'hi trobaran. Ciència i acció s'uneixen per mostrar-nos les interioritats del cos humà.

Així doncs, la creació d'aquesta nova col·lecció Science Manga per part d'Ooso la considero tot un encert, per explicar al públic infantil al qual està dirigit com funciona el cos humà, d'una manera molt divertida i atractiva. Una bona excel·lent obra educativa i divulgativa. No només la pot gaudir la canalla, sinó també els adults, per posar un exemple concret, segurament és una lectura a compartir entre parells i fills. Podria afegir sense equivocar-me molt és que molt millor que molts llibres de primària, on si no em falla memòria és quan s'acostuma, o s'acostumava a la meva època, a estudiar el cos humà.

Alhora que tot aprenent també s'introdueix a la quitxalla l'hàbit de llegir, i el còmic, sempre és un bon mitjà. A part que hauria de formar part de les biblioteques dels nostres centres escolars.  A més és una obra ben actual que es va començar a publicar originalment el 2020 i, per tant, fa una breu referència a la covid, com a exemple ben conegut, per tant, estem parlant d'una obra recent. 

Aquesta és la desena llicència d'Ooso Comics, i com he dit X-Venture Xplorers compta amb moltes altres sèries, doncs, l'editorial de Prades té fil per estirar aquesta franquícia educativa i divulgativa.