dimecres, 14 de febrer del 2024

Bodycount

 

Títol: Bodycount
Títol original: Bodycount núms. 1-4 USA
Autors: Kevin Eastman (història i esbossos), Simon Bisley (llapis, tinta i portades), Steve Lavigne (retolació i color) i Altered Earth Arts (color digital)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, desembre de 2023
Format: Cartoné- 112  pàgines - Color
Preu: 19,5 €






A finals del passat desembre de 2023, ECC va publicar i recuperar Bodycount, una història de les Tortugues Ninja amb en Raphael i en Casey Jones com a protagonistes.

És el tercer cop que es publica en castellà. El primer cop el 1997 en format grapa per Planeta deAgostini. El 2008 fou publicada per Norma Editorial en rústica. D'aquesta edició, jo en vaig tenir coneixement a partir del 2013, quan vaig comprar el pack de cinc volums de les Tortugues Ninja de Norma. Tot i l'interès per comprar-lo, va arribar mai l'ocasió i, per tant, ara amb la recuperació per part d'ECC finalment ha arribat el moment.

Originalment, el primer número fou anomenat Casey Jones & Raphael, publicat per Mirage Studios l'octubre de 1994. A partir del segon número es reanomena a Bodycont i publicant-se per Image Comics, també reeditant el primer número, el febrer/març de 1996. Els darrers tres números es van publicar l'abril, maig i juliol de 1996.

Bodycount, a diferència d'altres publicacions de les Tortugues Ninja, el seu contingut és extremadament violent. A comporta que el seu públic objectiu siguin els lectors adults i, per tant, es comercialitza com a tal, a diferència d'altres obres de la franquícia que són aptes per altres franges d'edat. Així el 2018, fou publicada per Top Shelf Productions, un segell d'IDW Publishing que publica còmics només per a adults, sent aquesta edició la que ha publicat ECC.

Tot comença amb una baralla de bar, on en Casey es troba involucrat. Sense poder descansar, apareix una noia voluptuosa perseguida per la màfia de Hong Kong, i tot fugint, dels mafiosos s'hi afegirà en Raphael. A patir d'aquí, els camins d'en Casey, en Raphael i la Midnight, tal com s'anomena la noia, ens serà un de sol. Un camí que també seguirà el mafiós Johnny Woo Woo perseguint-los incansablement per matar la noia. Un camí que els ha de portar fins a Pittsburgh, però que està ple de perills, trets, sang i mort des del primer moment.

I és la gran presència de trets i morts, amb caps tirotejats, ulls sortint disparats, i cossos esquarterats,  a part de moltes explosions i destruccions, el que justifica que sigui consirat un còmic violent i per adults. Crec que mai m'havia trobat un còmic amb tants tirotejos com aquest. Si el títol el podem traduir com a "compte corporal", sense dubte també li fa nom, pel munt de personatges que aniran morint al llarg de la història.  M'esperava, troba una història amb certa violència tenint en compte els dos protagonistes, però no pas els extrems que se'ns mostra. Certament és una obra especial.

El còmic es complementa amb una sèrie de pàgines finals, on en Kevin Eastman fa un breu repàs a com es va crear aquesta obra juntament amb en Simon Bisley. A més també inclou les portades dels números 1, 2 i 3 originals.  Manca la del número quatre, la que fou utilitzada per l'edició de Norma. La del primer número la tenim tot obrint el volum, i les dels números dos i tres, les tenim al final del volum, tot tancant-lo.



Per acabar poso el calendari de les obres de la franquícia, a partir de les que em queden per llegir ja publicades i les futures que arribaran pròximament:
 
De la sèrie regular, el 19è volum serà novetat pel 20 de març.

De l'entrecreuament amb Street Fighter, a finals de gener va sortir el tercer número, el quart a principis de febrer, i el cinquè i darrer número surt a principis de març.    

Per altra banda, per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  sent bimestral, el quart número va ser novetat de final gener, i ja tenim anunciat el cinquè i darrer per març. A més s'amplia aquesta petita sèrie amb Las Tortugas Ninja: El último Ronin - El dia perdido, protagonitzada per l'April, que sortirà a finals de febrer.

I aquest pròxim abril, s'estrena un crossover amb la sèrie Stranger Things que constarà de quatre números.
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades, les que em manquen per llegir i les futures.


Gener: VS Street Fighter núm. 3 i El último Ronin - Los años perdidos núm.4



Febrer: VS Street Fighter núm. 4 i El último Ronin - El dia perdido


Març: VS Street Fighter núm. 5 (Últim) i El último Ronin - Los años perdidos núm. 5 (Últim) i Vol. 19



Abril: vs Stranger Things núm. 1