dilluns, 12 de febrer del 2024

Las Tortugas Ninja vol. 18

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 18
Títols originals: TMNT Universe núm. 19-20, Free Comic Book Day 2017, TMNT núm. 73, Dimension X núm. 1-2 USA
Autors: Kevin Eastman, Bobby Curnow, Tom Waltz (història), Ian Flynn, Matthew K. Manning, Tom Waltz, Paul Allor, Ulises Farinas i Erick Freitas (guió); Dave Wachter, Adam Gorham, Cory Smith, Pablo Tunica i Michael Dialynas (dibuix); Ronda Pattison, Brittany Peer, Pablo Tunica i Michael Dialynas (color); i Pablo Tunica (portada)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, desembre de 2023
Format: Rústica - 144  pàgines - Color
Preu: 18 €


A finals del passat desembre de 2023, ECC va posar a la venda el volum 18 de les Tortugues Ninja, i ara, a principis de febrer, és quan l'he pogut llegir.

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al volum 9 d'ECC el contingut és el mateix, cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC.

Amb el volum 9 d'ECC hi ha un lleuger canvi.  El corresponent volum de l'IDW Collection és el cinquè, que inclou el primer entrecreuament amb els Caçafantasmes, però com que aquest ja va ser publicat per Fandogamia (setembre de 2017), per una qüestió de drets, en aquest volum d'ECC no s'inclou, o més aviat s'hauria d'haver inclòs en el que hauria sigut el volum 10 d'ECC. Així doncs, si s'hagués inclòs es dividiria el cinquè de l'IDW Collection en dos: per una banda, tindríem els quatre capítols de Turtles in Time i els números 38 a 40 i per l'altra banda, tindríem l'entrecreuament amb els Caçafantasmes i els números 41 a 44.

Així, el 10è i 11è volum d'ECC corresponen al sisè de l'IDW Collection. A partir d'aquests dos volums d'ECC, es recupera que cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC, fins que no ens trobem amb algun altre canvi, que ens el trobem amb el volum 17, que no afecta a la distribució de capítols. En aquest 17è volum d'ECC s'hauria d'haver inclòs l'entrecreuament amb Usagi Yojimbo titulat Namazu or the big fish story, que fou publicat per Planeta Cómic, l'abril de 2018.  Però és una història autoconclusiva que no afecta la continuïtat general

Per tant, aquest 18è volum d'ECC correspon a la primera meitat del desè de l'IDW Collection.


Endinsem-mos en aquest divuitè volum, que inclou els números 19 i 20 d'Universo Tortugas Ninja (TMNT Universe), una sèrie que se centra en els personatges secundaris de la continuïtat d'IDW. També tenim el número del Dia del Còmic Grats de 2017, el número 72 de la sèrie regular i els números 1 i 2 de TMNT Dimension X.  Originalment, cada número de Univers, incloïa una història principal "main" i una secundària "backup", curta de quatre pàgines.


Universo Tortugas Ninja núms. 19 i 20 (main), d'Ian Flynn (guió), Dave Wachter (dibuix) i Ronda Pattison (color). Portades oficials de Freddie E. Williams II (dibuix) i Jeremy Colwell (color), i alternatives de Dave Wachter (febrer i març de 2018). Història de dos capítols anomenada Animales de servicio (Service animals).

En Raphael i l'Alopex s'infiltren a Indústries Null per alliberar animals de companyia que han estat capturats i mutats, un d'aquests és la serp pitó Krisa. A més anirem coneixent les veritables intencions de la Null. 

Universo Tortugas Ninja núms. 20 (backup), de Matthew K. Manning (guió), Adam Worham (dibuix) i Brittany Peer (color). Portada oficial de Tim Lattie i alternativa de Raffaele Ienco (març de 2018). Història curta de quatre pàgines anomenada A través de los ojos rojos (Through red eyes).

En Raphael torna a casa ja tard a la nit ben cansat i no pot dormir perquè en Mike juga videojocs i en Don treballa en algun aparell, tot fent sorolls.

Dia del Còmic Gratis 2017, de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Cory Smith (dibuix) i Ronda Pattison (color). Portada oficial de Cory Smith i alternativa de Julio Das Pastoras (maig de 2017). Capítol anomenat  Prelude to Dimension X (Preludi de la Dimensió X)

El professor Honeycutt, reconstruït després que en Leather els destrossés, es troba amb les Tortugues al seu cau. Els informa que té una missió especial, convèncer a diferents testimonis per tal que assisteixin al judici que pròximament, el qual té com a objectiu empresonar per sempre a en Krang. Però aquest des de la presó, s'ha espavilat i ha enviat l'assassí cibernètic Hakk-R a matar els testimonis, però assolir-ho, amb una bona estratègia s'infiltra al cau de les Tortugues, es connecta al cervell del fugitoide i aconsegueix les localitzacions d'aquests, i tot seguit es teletransporta fugint. Davant del que acaba de passar, les Tortugues Ninja acompanyaran al professor Honeycutt a trobar els testimonis.

Núm. 73, de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (història), Tom Waltz (guió), Cory Smith (dibuix) i Ronda Pattison (color). Portada oficial de Cory Smith (dibuix) i Ronda Pattison (color,) i alternativa de Kevin Eastman (dibuix) i Tomi Varga (color) (agost de 2017). Aquest és el primer capítol de l'arc argumental The Trial of Krang (El judici d'en Krang).

Les Tortugues Ninja acompanyades per en Honeycutt es teletransporten al planeta Neutrí, a la Dimensió X, on són rebuts amb tots els honors pel seu gran paper en la guerra contra en Krang. Però allà també tenen una sorpresa impactant: en Leatherhead també hi és per participar com a testimoni contra en Krang.

Per altra banda, en Krang empresonat, tot esperant el judici, dóna instruccions al seu assassí, tenint les localitzacions dels testimonis.

A la reunió que se celebra per coordinar l'estratègia que s'ha de seguir en el judici i per trobar els testimonis, en Hakk-R que s'hi ha infiltrat assassina al conseller Apap tenia el paper de liderar estratègia durant el judici. Ara, en Honeycutt haurà de fer aquest paper, i les Tortugues acompanyades pel comandant neutrí Dask, tindran com a objectiu trobar els testimonis. 

Las Tortugas Ninja: Dimension X núm. 1
de Paul Allor (guió) i Pablo Tunica (dibuix) i núm. 2. d'Ulises Farinas i Erik Freitas (guió) i Michael Dialynas (dibuix). Portades oficials de Nick Pitarra (dibuix) i Chris Chuckry (color), i alternatives de Pablo Tunica i Michael Dialynas (agost de 2017). Història de cinc capítols anomenada Dimensión (Dimension X).

Les nostres protagonistes comencen l'aventura per la Dimensió X per trobar els testimonis de cara al pròxim judici, mentre l'assassí Hakk-R farà tot el possible per evitar-ho, i així, matar-los. Els primers dos testimonis són en B'een Go del planeta Go'mo, i l'Anemon, en un altre planeta. 

En aquest divuitè volum, se'ns ha mostrat més detalls del que planeja la Null, i com les Tortugues Ninja retornen a la Dimensió X per tal que en Krang no se'n surti al judici que tindrà lloc pròximament.


Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa, el qual ho he indicat als crèdits de cada historieta. A diferència d'altres volums, al final no hi tenim cap portada.
 
De la sèrie regular, el 19è volum serà novetat pel 20 de març.

També, el passat desembre es va recuperar Bodycount, una història protagonitzada per en Casey Jones i en Raphael. El 2008 fou publicada per Norma Editorial.

De l'entrecreuament amb Street Fighter, a finals de gener va sortir el tercer número, el quart a principis de febrer, i el cinquè i darrer número surt a principis de març.    

Per altra banda, per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  sent bimestral, el quart número va ser novetat de final gener, i ja tenim anunciat el cinquè i darrer per març. A més s'amplia aquesta petita sèrie amb Las Tortugas Ninja: El último Ronin - El dia perdido, protagonitzada per l'April, que sortirà a finals de febrer.

I aquest pròxim abril, s'estrena un crossover amb la sèrie Stranger Things que constarà de quatre números.
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades, les que em manquen per llegir i les futures.

Desembre: Bodycount



Gener: VS Street Fighter núm. 3 i El último Ronin - Los años perdidos núm.4



Febrer: VS Street Fighter núm. 4 i El último Ronin - El dia perdido


Març: VS Street Fighter núm. 5 (Últim) i El último Ronin - Los años perdidos núm. 5 (Últim) i Vol. 19



Abril: vs Stranger Things núm. 1