dilluns, 15 d’abril del 2024

Mighty Morphin vol. 2

Títols originals: Mighty Morphin #5 - 8
Autors: Guió: Ryan Parrot. Dibuix: Marco Renna. Color: Walter Baiamonte, amb assist. de Katia Rinalli i Sara Antonellini. Portada d'Inhyuk Lee. Dissenys dels eltarians, el nou Green Ranger, massilles del caos, el massilla prime i el monjo bandorià per Dan Mora.
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, març de 2024
Format: Cartoné - 17 x 26 - 112 pàgines -  Color
Preu: 20,90 €




Havent finalitzat la primera fase de publicació dels còmics de les sèries Mighty Morpin Power Rangers i Go Go Power Rangers el passat novembre de 2023, Moztros no va tardar gens en estrenar  la segona fase la qual està formada per les sèries Mighty Morphin i Power Rangers, de les quals el primer volum de Mighty Morphin fou novetat de desembre.

Aquesta nova era de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios amb les sèries Mighty Morphin Power Rangers i Go Go Power Rangers amb les quals es va modernitzar i redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Amb la finalització d'aquestes dues sèries amb els respectius capítols 55 de MMPR i 32 de GGPR, en les quals molts dels esdeveniments es combinen números de les dues sèries, es tanca una primera fase, que dóna lloc a la segona, que tal com he mencionat té lloc amb les capçaleres Mighty Morphin i Power Rangers, totes dues constant de 22 capítols, havent-se entrenat originalment el novembre de 2020 i finalitzant-se l'agost de 2022. En la primera seguirem les aventures dels Power Rangers de la Terra i en la segona, les aventures dels Omega Rangers.
 
Moztros publicarà les dues sèries alternativament, fins als seus volums números 6, els darrers de les dues sèries.

Aquest segon volum de Mighty Morphin, ens trobem els capítols 5 a 8. 

El nou Green Ranger és en Matthew Cook, i tal com hem anat veient, sota la supervisió de la Grace Sterling des de Promethea, cosa que molesta molt a en Zordon.

Però hi ha una situació pitjor que han de fer front els Power Rangers, Angel Groove ha estat capturada per en Zedd sota un poderós escut d'energia, però a més, i tenint en compte aquesta amenaça, l'exercit dels Estats Units d'Amèrica, també hi voldran tenir el seu paper, així que els Power Rangers també hauran de fer el que sigui per evitar qualsevol dany material i personal per part d'aquestes forces armades.

El temps va en contra dels Rangers, i més quan ja han passat 23 dies des de la captura de la ciutat, i la pressió és més forta. Finalment, troben la manera de traspassar l'escut, amb una benvinguda ben inesperada: el nou Green Ranger, i per extensió Promethea sembla que s'hagi aliat amb Lord Zedd.

Però de mica en mica, les peces es posaran al seu lloc, i finalment, serà el Green Ranger, que juntament el Dragonzord, que destruint l'escut, alliberarà la ciutat. Així i tot, Lord Zedd, a pesar de tot, ha aconseguit els seus objectius, posar en dubte a la humanitat si els Power Rangers són realment necessaris, i el més important, la captura de la Zeyla d'Eltar, i com a conseqüència, un Skull preocupat per l'estranya desaparició de la seva xicota Candice.

Però paral·lelament a la batalla per alliberar Angel Grove, en Zordon rep una comunicació des d'Eltar, el seu planeta natal. En Zartus, el guardià suprem actual i antic company seu, li demana la col·laboració per fer front una amenaça que no té res a veure amb cap que s'hagin trobat abans: els éssers que ja coneixem anomenats empíreals.

I continuant amb el fil d'Eltar, els capítols sis, set i vuit, les pàgines inicials, estan dedicades a conèixer el llunyà passat d'en Zordon, relacionant-lo especialment amb elements de vital importància del seu futur, i del present dels Power Rangers.

Així continua aquest nou arc argumental conegut com a Poder Il·limitat (Unlimited Power).
 
Cada capítol, al principi, té la seva portada oficial, les quals són d'Inhuk Lee. Al final del volum també hi tenim una galeria de portades, sent els seus autors els següents: Eleonora Carlini, Goñi Montes, Peach Momoko i Bon Bernardo.

La història continua amb el segon volum de Power Rangers, que ja tenim disponible des de l'11 d'abril, i que ja tinc, i de cara a maig, ens arribarà el segon crossover de Mighty Morphin Power Rangers vs. Tortugas Ninja.