dimarts, 12 de maig del 2009

Conan, el Nen del Futur

Recentment he reviscut les aventures d'un xicotet que no havia vist des de que jo era petit: Conan, el Nen del Futur (未来少年コナン, Mirai Shônen Conan).
Aquest anime es va estrenar a Japó l'any 1978 entre el 4 d'abril i el 31 d'octubre d'aquest mateix any sent emesa per la NHK. Consta de 26 episodis. Va ser emesa en català per TVC.

Aquesta va ser una de les primeres obres dirigides per Hayao Miyazaki, que el va anar consolidant coma director i productor d'animes i pelicules animades.

L'any 2008 hi va haver la Tercera Guerra Mundial, on la mala utilització de l'Energia Solar va comportar un apocalipsi a la Terra. Es 20 anys després quan comença la historia de Conan, el Nen del Futur.

En Lepka, amo i senyor d'Indústria vol obtenir l'Energia Solar per dominar el món, però només hi ha una persona que la sap obtenir, el Doctor Rao. En Lepka farà el que sigui, i utilitzarà la Lana, néta del Dr Rao, per tal que el científic reveli el secret. Però en Conan, el protagonista i amic de la Lana, junt amb el seus amics, en Jimsy i el Capità Dyce, faran mans i mànigues, per tal que el dolent no obtingui els seus objectius i d'aquesta manera la pau regni a la Terra.

Una historia molt emotiva i amb una rerefons ecologista, que no pot deixar ningú indiferent.

Conan, el Nen del Futur està inspirada en la novel·la "The Incredible Tide" d'Alexander Key, publicada el 1970 per Westminster Press .

9 comentaris:

Joan ha dit...

Sí senyor, quina gran sèrie!
Recordo quan la vaig veure per TV3 ara fa molts anys (em sembla que jo no en tenia més de 15!).

De fet, l'any passat la vaig veure en DVD per casualitat al Fnac i me la vaig comprar sense pensar-m'ho. En dos caps de setmana la vaig tornar a veure tota sencera!

Recordo que un amic va veure la caràtula del DVD per casa i em va preguntar en cara de sorprès: "això també era manga?" (com si no es podés creure que hi hagi animes sense molt de sexe i molta violència! :p )

Tal i com dius, el gran rerefons de la sèrie és la temàtica ecologista que a mitjans dels 80 es va posar molt de moda, però que en aquell moment era quelcom relativament trencador, especialment en un pais tant enamorat de la tecnologia com el Japó.

Per mi continua sent el millor treball d'en Miyazaki.

Moroboshi ha dit...

No sabia que venia d'una novel·la, però aquesta sèrie m'encanta, de fet l'estic aconseguint per canals no oficials, ja que és l'única manera de tenir-la en català. Una decepció enorme que no vingués en la nostra llengua en DVD, més encara quan amb l'animació se sol fer. Grandíssima sèrie. M'encanten les històries postapocalíptiques. I el doblatge català és boníssim. Inoblidable.

Llop Segarrenc ha dit...

Certament, l'única manera d'aconseguir la sèrie en català és de forma no ofical.
I sí es una gran història, amb molts valors i educativa, com moltes de les produccions de Hayao Miyazaki i Studio Ghibli.

Anònim ha dit...

Hola! Recordo aquesta serie de quan era petita i m'encantava. M'agradaria molt poder-la aconseguir en català per regalar a la meva germana pel seu aniversari! Em podrieu dir com puc aconseguir-la?
Em farieu un gran favor!!!
Moltes gràcies!!

Llop Segarrenc ha dit...

Doncs la sèrie amb el doblatge en català, crec que mai s'ha editat.

Per tant només queda l'opció de descarregar-te-la. A animelliure.net la pots trobar.

Salut!

Anònim ha dit...

Moltissimes gràcies!!!

Anònim ha dit...

Aquesta es la meva sèrie d'animació preferida, si senyor, i amb diferència.

Sembla mentida que sigui del 1978!!!! La qualitat de l'animació, el missatge que transmet i les característiques dels personatges son molt avançats a la seva època. Només cal fixar-se en la Lana, no es l'estereotip típic de personatge femení-objecte-víctima que espera ser salvada per l'heroi masculí, encara que superficialment ho pugui semblar: no, la Lana, malgrat no tenir una força sobrehumana, es una nena amb un coratge excepcional, que no dubta a enfrontar-se a Industria per defensar la humanitat de l'amenaça que representa. Un personatge realment interessant, precedent de les futures heroïnes de Miyazaki.

Missatge ecologista, antibelicista, fins i tot feminista... molt avançat al seu temps i més encara en la seva societat (es a dir, la japonesa). Es podria escriure molt i molt sobre aquesta meravellosa sèrie...

Es va emetre per primer cop cap al 1991, i recordo que no se'n parlava massa, va passar com desapercebuda, una llàstima... jo no podia entendre com una sèrie d'aquesta qualitat no tenia més èxit, però ara vec que si que el va tenir, que la gent la veia i la gaudia molt, i que es una sèrie molt recordada i valorada, i que som molts els que la tenim com a sèrie preferida (no soc jo sola !!!). I això m'alegra molt.

Una cosa em fot de debò: per què Miyazaki no va seguir amb la ciència ficció? per què no va continuar creant sèries com aquesta? No ho puc entendre... per mi, igual que ha dit en Joan, també es el millor treball de Miyazaki.

Per qui l'interessi, des de fa uns mesos la sèrie es pot trobar en català a youtube. Encara que falten 3 capítols...

https://www.youtube.com/playlist?list=PLs43lUOBnyWsZvopjNGhzxPBSdzZJ70Wx

(Gràcies Mr Segoman7 !!!!)

I moltes gràcies també a l'autor d'aquesta entrada !!!

Anònim ha dit...

perdoneu, em corregeixo: a youtube només falta un capítol, el 4.

Salut!

Llop Segarrenc ha dit...

Benvolguda Anònima, interpretant-ho de "no soc jo sola !!!"

Moltes gràcies per haver passat pel meu blog i haver escrit aquestes paraules a l'entrada de "Conan, el nen del futur".

S'agraeix que el que escric arribi algú, s'ho llegeixi i sobretot que deixi un comentari. I a més en una entrada que ja té uns quants anys.

Gràcies!!!