diumenge, 7 de novembre de 2010

Kimagure Orange Road: El final del triangle amorós.

Títol: Kimagure Orange Road
Títol Original: きまぐれオレンジ☆ロード, Kimagure Orange Road
Autor: Izumi Matsumoto (Nom artistic de Kazuya Terashima)
Publicat per: Ediciones Glénat, octubre de 2008 a octubre de 2010
Format: Rústic amb sobrecobertes - Volum doble (115 x 170 mm) -  330 pàgines aprox. - B/N
Núm. de volums: 10
Preu: 9.95 €/volum. 99,5 € en total
Kimagure Orange Road es l'obra que ens presenta el triangle amorós més conegut. KOR, com s'abrevia el nom del manga, es obra d'Izumi Matsumoto, que ha estat present a l'últim Saló del Manga.

El triangle amorós està format per en Kyôsuke Kasuga, la Madoka Ayukawa i la Hikaru Hiyama. Tot comença amb l'arribada del protagonista a la ciutat on viuen elles dues, i al llarg dels capítols del manga viurem les aventures i situacions que hi hauran entre aquests i d'altres personatges al voltant d'ells i més amb un factor a tenir en compte, la família d'en Kyôsuke té poders, i el fet d'haver de mantenir-los en secret comportarà tot tipus de situacions d'allò més estrafolàries.

Ediciones Glénat va recuperar Kimagure Orange Road l'any 2008, ja que aquest havia estat inconclús per Norma Editorial temps enrere. La primera intenció era editar-lo en format butxaca, però al final es va decidir per un format normal, tankôbon, però doble. Així doncs l'octubre de 2008 en sortiria el primer volum en català, i de manera bimestral sortirien els següents volums, alternant-se amb l'edició en castellà, que s'estrenaria un mes després. En arribar el desembre del 2009, Glénat no va posar com novetat el 8è vollum i anuncia que KOR en català quedaria paralitzada. Motiu: No té suficient vendes. Així doncs ens hauríem d'esperar que s'acabés l'edició en castellà per continuar KOR en català, i seria el juny de 2010, mig any després, quan retorna KOR, i continuant bimestralment, ara aquest octubre hem pogut finalitzar el manga de Kimagure Orange Road en català.

I com acaba aquest triangle amorós? Doncs certes situacions comporten que finalment el triangle es trenqui, i en Kyôsuke s'acabi decidint i declarant a unes de les dues noies. Quina? Suposo que no cal dir-ho. Una cosa a dir és que durant els tres anys que passen al manga, en Kyôsuke es capaç de mantenir en secret que té poders. Un detall és que el manga acaba com va començar, amb el barret vermell de palla protagonista.

Destacar que en l'últim volum d'aquesta edició hi ha el capítol especial Pànic al balneari! que l'autor inicialment tenia pensat posar entre els capítols 145 i 146, però que finalment no va sortir ni a l'edició original de Jump Comics, ni a l'edició de tapa dura, finalment si que es va publicar a l'edició de butxaca, en que es basa la nostra edició. I dir que aquest es possiblement el capítol més picant del manga. Finalment dir que comparant el primer i desè tom podem veure amb claredat el canvi de dibuix del mestre Matsumoto.

KOR es el següent manga que finalitzo, essent l'anterior Zatch Bell!. El proper en finalitzar serà Love Hina.

1 comentari:

scaramanga ha dit...

A mi em va satisfer molt el final, però si després hom vol un extra està aquella pel·lícula que explica les conseqüències de tot plegat: L'Inici de l'Estiu, es deia, no? El problema està en decidir si forma part del cànon del manga o no.