diumenge, 24 de juliol del 2011

Mecanoscrit del Segon Origen. La sèrie de TV

Mecanoscrit del Segon Origen (1974), obra de Manuel de Pedrolo, és un dels meus llibres preferits, el qual he llegit varies vegades. És segurament, el llibre de Ciència-Ficció en llengua catalana per excel·lència.



El que desconeixia fins fa "quatre dies" era que l'any 1985, TV3 havia adaptat Mecanoscrit en una sèrie de televisió. Formada per 7 capítols adapta al màxim de fidel possible el llibre.
Amb un pressupost ajustat, només dotze milions de pessetes, va ser rodada en set setmanes, entre els mesos d'agost i setembre d'aquell mateix any 1985. Però més aviat va ser una gravació més que no pas un rodatge, ja que la sèrie només recollia só de referència i llavors els actors havien de ser doblats. També destacar el gran esforç que es va fer per tal de recrear paisatges i escenes en les que es reflectís amb credibilitat una Terra apocalípticament destruïda, una Barcelona arrasada. Respecte els autors tots ells eren novells i desconeguts exceptuant, a l'últim capítol, la Guia del futur, interpretada Maife Gil, nom artístic de Maria Fernanda Gil, més coneguda actualment en el paper de la Cecília de El Cor de la Ciutat.

Per sort a Mecanoscrit.cat, el qual el nom de la web prové d'aquesta obra, un dels usuaris ja fa anys penjà la sèrie i ara l'he pogut descobrir i visualitzar-la.

El futur de Mecanoscrit del Segon Origen: La pel·lícula

S'espera que de cara a l'any 2012 s'estreni la pèl·licula basada en l'obra de Manuel de Pedrolo. Aquesta titulada Segon Origen serà dirigida per Bigas Luna i la producció està a càrrec de la productora catalana Antàrtida Produccions. Normalment els seus aficionats anomenen l'obra simplement com Mecanoscrit però a l'hora de titular la pel·lícula s'han decantat per Segon Origen.


Més informació: Mecanoscrit Fòrum, IMDb sèrie, IMDb pel·lícula

2 comentaris:

Josep ha dit...

De fet, a edu3.cat, la pàgina educativa de TV3, hi és sencera per visualitzar online. La veritat és que és digne de veure què es va poder fer amb tan pocs mitjans com hi havien.

scaramanga ha dit...

Potser que la vegi quan m'hagi llegit la novel·la. Sí, jo soc dels es va mamar El Zoo d'en Pitus (l'he llegida cinc vegades).