dimarts, 5 de juny de 2012

Ghost World: Món Fantasmal

Títol original: Ghost World
Autor: Daniel Clowes
Publicat per: Ediciones La Cúpula, febrer 2008
Format: Rústic amb solapes, 82 pàgines, color.
Preu: 12€

Al Saló del Còmic de l'any passat vaig comprar l'edició catalana de Wilson, obra de Daniel Clowes, publicat per Ediciones La Cúpula. Sabía que la mateixa editorial havia publicat anteriorment una altra obra en català de Daniel Clowes, així que en el Saló del Còmic d'enguany la vaig comprar.

Ghost World consta de vuit capítols, els quals foren publicats als números 11 i 18 de la sèrie de còmics Eightball de Daniel Clowes, i després foren recopilats en un volum l'any 1997.

A Ghost World coneixerem i seguirem l'Enid Coleslaw i la Rebecca Doppelmeyer, dos amigues adolescents que acaben de finalitzar l'institut. Elles dues passen els seus dies deambulant per una desconeguda ciutat nord-americana, criticant la cultura popular i les persones amb les que es van trobant, mentre es pregunten quin serà el seu futur. Dues noies ben diferents però que a la vegada no poden viure una sense l'altra. A mesura que el còmic avança, l'Enid i la Rebecca van fent la transició a l'adultesa, havent-hi tensions entre les dues i distanciant-se.

Ghost World va esdevenir un còmic de culte amb gran èxit, tractant un dels temes més vells del món, el pas de l'adolescència a l'adultesa, i el qual va ser adaptat a la gran pantalla l'any 2001, pel·lícula protagonitzada per Thora Birch i Scarlet Johansson, en els paper d'Enid i Rebecca, respectivament.