dissabte, 9 de juny del 2012

Historias cortas de Naoki Urasawa

Títol original: Shoki no Urasawa (初期のURASAWA, "Urasawa primerenc")
Autor: Naoki Urasawa
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics, abril 2011
Format: Cartoné, 576 pàgines, B/N
Preu: 22€

Al passat Saló del Còmic tal com ja he comentat en entrades anteriors, em feia especial il·lusió tenir el facsímil de Bola de drac, però clar, per aconseguir-lo havia de comprar alguna còmic de Planeta DeAgostini. Així que fent una volta pel seu estand i mirant les diferent novetats, em vaig decantar justament per una de l'any passat, Historias cortas de Naoki Urasawa. També em vaig mirar el recull d'històries de Satoshi Kon, però com que aquest autor no el conec i per altra banda no volia començar una sèrie nova, doncs em vaig decantar per aquesta antologia el qual el seu autor ja el conec, en motiu d'una de les seves primeres obres, Yawara! conegut per nosaltres com a Cinturó Negre, manga publicat en català per Editores de Tebeos i que malauradament surt a comptagotes.

Aquest volum recopila les històries primerenques de Naoki Urasawa, majoritàriament publicades a principis dels anys 80, abans de la seva primera sèrie llarga, "Pinapple Army". Aquestes n'hi ha de diferents temàtiques: còmiques, tristes i també commovedores.

Tot i ser mangas de la seva tapa inicial, un ja pot veure que a nivell dibuix i guió, ja mostren molt bé el seu talent que progressarà donant lloc a les seves grans obres com Yawara! (Cinturó Negre) o Monster, per exemple. 

Al final de volum hi ha una entrevista on l'autor explica anècdotes de les obres que inclou aquest volum i també dels inicis de Naoki Urasawa com autor de manga.

Les històries que inclou són les següents. 

- Beta!! És el one-shot amb que va debutar Urasawa l'any 1984.
- Hideyoshi Tamashita és un policia que protagonitza 7 capítols: Singing Policeman (1983), Running Policeman (1984), Shouting Policeman (1985), Fighting Policeman (1985), Jumping Policeman (1985), Flying Policeman (1986), Swimming Policeman (1986).
- Magia (1980) Basada en la història original de Ryûnosuke Akutagawa. Un home vol aprendre a fer màgia.
- Return (1981) Un noi es troba un robot. Amb aquesta història, va guanyar el premi a millor autor novell de la Shogakukan.
- Street Corner Gangs (1982) Un noi entra a formar part d'un grup de música.
- Survival Lovers (1983) Una parella es a dins del cotxe el qual penja d'un penya-segat.
- El guión (1983) Dos lladres assagen per atracar un banc.
- Hambrientos en la noche (1983) Uns pacients d'un hospital fan el que poden per sortir i menjar ramen d'una parada ambulant.
- ¡Corre, chupatintas, corre! (1983) Un home ha de ser a un lloc en 10 minuts però no li serà fàcil.
- Crash dance!! (1983) Un home acaba sent ostatge d'uns lladres de bancs.
- NASA (1984) Consta de dos capítols. Un oficinista de mitjana edat vol ser astronauta.
- Al salir de clase (1984) Un nen vol anar recollir matsutake, el bolet de pi roig, pel seu avi.
- Old Western Mama (1984) Una dona centenària intenta salvar casa seva, recordant moments des de que hi va anar a viure.
- Adiós, Mr Bunny (1984) Un atracador de bancs treballa disfressat de conill i acaba fent una bona acció.
- Detectives de la era Taishô (1984) Un jove detectiu busca una noia de família rica desapareguda.
- Mighty Boy (1986) Consta de dos capítols. Un noi treballa que treballa com guerrer sentai de la sèrie Astrovitalmen, vol arriba a ser una estrella d'acció. 
- ¡Ataca! ¡Ataca! (1983) Guió de Marley Caribu. Katsuo Iwama és propietari d'un gimnàs de boxa.
- Nana de Shinjuku (1985) Guió de Masao Yajima. Kaoru es una jove il·lustradora que per guanyar-se la vida ha de prostituir-se.
- Children Children (1984) Un home que té molts fills el truquen per dir-li que li han segrestat un fill.