dimecres, 10 d’abril del 2013

Els Jocs de la Fam III. L'ocell de la revolta

Títol original: The Hunger Games. Mockingjay
Autora: Suzanne Collins
Publicat per: Estrella Polar (Grup62), 1a edició setembre 2010; 1a edició en aquest format novembre 2012
Format: Rústic amb solapes, 426 pàgines
Preu: 16€ 

Ahir vaig acabar L'ocell de la revolta, el tercer i últim llibre de la trilogia Els Jocs de la Fam. Enllaçant el final del segon llibre amb el plantejament inicial del tercer, sense dir-ne els detalls, només dir que la Katniss i en Peeta sense saber-ho van ser manipulats pels rebels i que ara la noia es troba en mans dels rebels, fent camí al Districte 13 i el noi malauradament es troba ens mans del Capitoli, en concret del president Snow.

Finalment la revolta als districtes ha esclatat. La Katniss s'haurà d'adaptar al districte 13 i aviat veurà que també té components autoritaris com pot ser el Capitoli respecte els districtes, però al cap i a la fi necessari per la supervivència del districte rebel. La Katniss haurà de prendre la difícil tasca i decisió d'esdevenir la Muntagarlaire, el símbol de la revolta. A partir d'aquí anirà fent diferents missions per ajudar en la tasca rebel per fer capitular el Capitoli, però entre tot plegat hi ha dues prioritats, rescatar en Peeta i matar l'Snow. A més en la inestabilitat que la Katniss degut a tots els xocs recents que ha hagut de presenciar, hi haurà també els dubtes sentimentals envers en Peeta i en Gale.

En aquest llibre per tot el context bel·lic que hi ha no hi ha una arena amb tributs, però l'assalt final al Capitoli pròpiament dit serà com uns altres Jocs, amb rebels, ciutadans i pacificadors lluitant i sobrevivint en una ciutat plena de trampes per totes bandes i per tothom. 

Sense dubte el llibre més fosc de la trilogia, amb intensitat i tensió en tot moment, elements marca de la casa, i amb moltes morts, algunes d'importants. Com acaba tot plegat? Només dir que el Capitoli es rendeix, cosa que en principi esperable i que finalment la Katniss es decideix sentimentalment. Els detalls, el fil per randa de tot plegat, llegiu-los!

La trilogia Els Jocs de la Fam és una de les lectures més trepidants que he llegit últimament, que et farà mantenir atret a la lectura en tot moment, t'hi quedaràs atrapat i 100% recomanable. Sense cap manera de dubte, n'he quedat molt satisfet de la seva compra i lectura, amb cada un dels tres llibres.