dimarts, 3 de desembre del 2013

Urbanisme aprova que vuit municipis de l'Anoia s'adscriguin a l'àmbit de les Comarques centrals

Correspon als coneguts també com Alta Segarra


La Comissió de Política Territorial i Urbanisme ha informat favorablement aquest dilluns que vuit municipis de l'Anoia no formin part del futur àmbit de planificació del Penedès -integrat per les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, l'Anoia i el Garraf- i passin a adscriure's a les Comarques Centrals. Es tracta de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana, que havien demanat el canvi en els respectius plens municipals.

Paisatge de l'Alta Segarra - Ramon Sunyer - Som Segarra

El passat 22 de juliol a través de la Llei 23/2010 el Govern va crear l'àmbit funcional de planificació territorial parcial del Penedès integrat per les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia. Amb tot, el Govern va aprovar posteriorment un decret per regular el procediment perquè els ajuntaments de l'Anoia que volguessin formar part de l'àmbit de les Comarques Centrals es poguessin pronunciar.

L'adscripció a l'àmbit de planificació de les Comarques Centrals no es considerava automàtica per simple comunicació per part del municipi, sinó que s'exigia que es garantís la continuïtat territorial dels àmbits afectats. Per això, el Decret regulava tot un seguit de tràmits a superar per part dels municipis de l'Anoia com ara que es fes mitjançant un acord del ple municipal i que no es trenqués la continuïtat ni de l'àmbit territorial del Penedès ni el de les Comarques Centrals.

Finalment, els municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana han manifestat la seva intenció de formar part de l'àmbit de les Comarques Centrals. Urbanisme ha decidit acceptar la seva adscripció atès que tots es troben a la part nord de la comarca, els seus termes municipals són contigus i no perjudiquen la continuïtat dels àmbits territorials.

Després d'aquest informe favorable, el Govern aprovarà properament l'àmbit de planificació territorial del Penedès i acordarà la formulació del Pla territorial parcial corresponent.

Font: Som Segarra