dimecres, 22 d’octubre del 2014

Dragon Fall retorna a mans de Dolmen Editorial

Aquest mes d'octubre, Dolmen Editorial ha començat a reeditar el còmic Dragon Fall, la famosa parodia de Bola de drac. Fou creat ja fa uns 20 anys, l'any 1993, per Nacho Fernández i Álvaro López, i publicat per l'extinta Camaleón Ediciones.

La sèrie va constar de 38 números sota la seva capçalera principal, 10 números sota el nom Dragon Fall Turbo, 2 especials sota Dragon Fall GTI i 2 especials més dins de la sèrie Lila, fent així un total de 52 números.

Dragon Fall Ultimate Edition vol. 1, d'Álvaro López i Nacho Fernández
Rústic amb sobrecoberta - 221 pàgines - 15 x 21 cm - B/N
11,95€

Aquesta nova edició de Dolmen en quan a format imita l'Edició Definitiva de la sèrie que paròdia, no en va rep el nom de Dragon Fall Utimate Edition

Cada volum inclourà una nova il·lustració a la portada creada per en Nacho Fernández per aquesta edició. A les solapes tenim les imatges de les portades originals per saber quins números conté el volum. Hauria estat bé però que a més a més també s'indiqués a la pàgina corresponent on comencen els capítols.

Els toms tindran entre 7 i 8 grapes en el seu interior, el que fa un total de 220-250 pàgines depenent dels extres que s'incloguin al volum. Respecte a aquests, Dolmen incorporarà a cada número introduccions dels implicats en la sèrie, així com diferents 'pin-ups' d'artistes coneguts del panorama espanyol. Aquesta col·lecció tindrà en un començament una periodicitat trimestral i constarà de 7 o 8 toms. 

Aquest primer volum inclou els capítols 1 a 7, així doncs viurem les aventures i desventures d'en Sosón Goku des de que arriba a la Terra fins als moments àlgids després de la finalització del XXV Gran Torneig de les Arts Marcials. Cal dir però que aquest volum un error en la paginació. La pàgina 76 hauria d'estar entre la 79 i la 80. Curiosament aquest desordre ja ve d'origen, al número 3 original  d'on provenen aquestes pàgines ja hi havia aquest error. Ara bé la qüestió es que s'hauria pogut arreglar ara en aquesta reedició.

Ens trobem amb una bona oportunitat per aconseguir aquest sèrie, en una bona edició, que al seu dia o quan ens va arribar a les mans tant ens va fer riure.