dilluns, 8 de juny del 2015

Grans personatges que construïren Catalunya

Autors: Antoni M. Planas (Text) i Quim Bou (Dibuix)
Publicat per: Dolmen Editorial, abril 2015
Format: Cartoné, 60 pàgines, Color
Preu: 14€

Són molts personatges que des dels seus camps han contribuït en la construcció de Catalunya com a país. Grans personatges que construïren Catalunya  és una recopilació de breus biografies explicant algun dels fets més importants dels personatges que hi surten. 

Els autors d'aquest llibre són l'historiador Antoni M. Planas i en Quim Bou qui ha fet les il·lustracions que acompanyen els textos.

Segurament podem considerar que hi falta algun personatge, ara bé els personatges escollits sense dubte han tingut la seva rellevància en el seus àmbits. El primer com no podia ser, és Guifré el Pelós, considerat el pare fundador de Catalunya. A partir d'ell és van succeint  sobirans, militars, polítics, investigadors, artistes, escriptors, músics, esportistes, una mica de tot,  un total de 25 personatges que van posar el seu granet de sorra per construir el nostre país. 

Grans personatges que construïren Catalunya no és un llibre d'història, com tampoc un còmic com podríem pensar en un primer cop pel seu dibuixant; és una manera senzilla i amena de descobrir personatges que segurament ni tant sols coneixíem.