divendres, 19 de juny del 2015

Les Llegendes de Sant Jordi

Títol: Les Llegendes de Sant Jordi
Títol original: Las Leyendas de San Jorge
Autor: Esteban Maroto
Publicat per: Planeta Cómic, abril de 2015
Format: Cartoné, 56 pàgines, Color i B/N
Preu: 18,95€

Manga a part, si no estic equivocat l'últim còmic en català que va publicar Planeta fou Batman: Barcelona, el Cavaller i el Drac (Batman in Barcelona: Dragon Knight's) el maig de 2009 quan encara tenia el drets de l'editorial DC. Aquest passat abril, 6 anys després, Planeta ha tornat publicar còmic en català amb una obra dedicada a la idea base de l'argument del Cavaller Fosc a Barcelona: Sant Jordi

Les Llegendes de Sant Jordi és una obra d'Esteban Maroto en la qual l'autor parla d'aquest llegendari cavaller havent-t'hi múltiples versions segons el racó de món com també és una llegenda que existeix des de temps llunyans. I és que el trio cavaller - donzella - drac ha aparegut en diferents cultures i en diferents moments de la història. No en va la importància del sant llegendari ha comportant que hagi esdevingut patró de molts països entre ells Catalunya on a més també és el patró del enamorats.

A part dels textos narratius, hi han dos còmics. La primera és la història tal com la coneixem, la qual la tradició catalana la situa a la vila de Montblanc. La segona història és la versió de l'autor d'un mite japonès, Yamata no Orochi.  

L'edició del llibre es exquisida començant per la portada amb el color vermell brillant del títol, autor, sang i roses. A més també és un llibre d'art en motiu de les magnífiques il·lustracions sobre el llegendari cavaller fetes expressament per l'autor per aquesta obra, en que es destaquen les excel·lents figures femenines, les quals Maroto n'és un expert.

Amb tot és un llibre que combina el còmic, la il·lustració i textos narratius sobre el llegendari cavaller Sant Jordi, defensor de la bella donzella del temible drac.