dilluns, 7 de desembre del 2015

Kajika (Kanzenban)

Títol: Kajika
Títol original: Kajika (カジカ)
Autor: Akira Toriyama
Traducció de: Marc Bernabé
Publicat per: Planeta Cómic, desembre de 2014
Format: Rústic amb sobrecoberta, 14.8 x 21 cm, 216 pàgines, B/N
Preu: 10.95€

Amb la reedició de Kajika en format "Kanzenban" o sigui "Edició Definitva" per part de Planeta Cómic aquest desembre, totes les obres originals d'Akira Toriyama que ha publicat l'editorial  ja es troben en aquest format: Dr. Slump, Dragon ball/Bola de drac, Cowa!, Kajika, Sandland, Nekomajin. Mankan Zenseki i Jaco The Galactic Patrolman, la més recent obra de l'autor. De totes aquestes, només Bola de drac i Jaco s'han publicat en català.

Kajika fou publicada originalment entre Cowa! i Sandland, i igual que les reedicions d'aquestes últimes, també compta amb una nova traducció i retolació.

En Kajika és un noi que quan era petit va rebre una maledicció d'una guineu quan la va matar intencionadament. Des de llavors és un noi-guillot, i ha de salvar 1000 éssers vius per tornar a ser normal. Al començament del manga, en Kajika ja ha salvat 990 éssers, per tant només li falten 10 per tornar a ser normal. És llavors quan coneix la Haya, una noia que que protegeix un ou de drac, del qual quan desclogui en sortirà l'últim drac existent. La noia es perseguida pels sequaços d'en Gibachi, un malfactor que vol veure la sang del drac acabat de néixer per ser més fort. Així doncs en Kajika tenint un impressionat poder haurà de protegir l'ou del drac de les males intencions d'en Gibachi.  

Kajika és un relat curt (12 capítols) d'aventures, acció, lluites i moltes curses amunt i avall, on es recupera la figura del drac com element conductor en una de les seves obres post-Bola de drac. El manga és més senzill a nivell argumental, comparat amb Cowa! i Sandland, però tot i així, ens entreté durant una estona.

Kajika (tom normal). Planeta DeAgostini,1999