dimecres, 2 de desembre del 2015

Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols

Autors: Sebastià Roig (Guió) i Toni Benages i Gallard (Dibuix)
Publicat per: Editorial Males Herbes, novembre de 2015
Format: Cartoné, 100 pàgines, B/N
Preu: 18€


La primera vegada que vaig conèixer la figura de Francesc Pujols fou en llegir el llibre dedicat a la revista satírica Papitu, el qual durant una etapa fou dirigida per en Pujols, donant el seu punt de vista sobretot en la part eròtica de la publicació.

Francesc Pujols fou una figura molt peculiar en la seva època, de naturalesa religiosa però que no s'havia privat mai de ser un home de carn i ossos, sempre atret per les qüestions eròtiques. Però si per alguna cosa se'l coneix és per ser un conegut filòsof.

Agafant la figura d'aquest personatge, Sebastià Roig i Toni Benages en diferents moments el van fer protagonista d'una obra de còmic. Inicialment varen ser dues històries independents separades en el temps (2011 i 2013) que es van publicar a la revista badalonina La Cripta, però ja animats en van crear tres més. Un cop enllestides aquestes tres van anar a buscar algun editor que en publiqués un volum recopilatori amb les cinc històries, i així van anar a parar a l'Editorial Males Herbes que tot i no publicar còmics, van fer un acte de fe amb el projecte, i així ara tenim aquest àlbum que podem gaudir, Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols

Aquest Francesc Pujols de còmic es protagonista d'una sèrie d'aventures de temàtica de ciència-ficció, terror i el que caracteritzava el personatge real, l'erotisme. Tal com ja s'ha dit són 5 aventures ambientades en diferents llocs de Catalunya i moments diferents de principis del segle XX, on a part de la part fictícia d'aquestes cal tenir en compte els aspecte reals que s'hi plasmen, ja siguin personatges, tecnològica, o fets històrics diversos, els quals oportunament són explicats en l'apèndix que hi ha al final de llibre.   

Finalitzo amb la cèlebre frase d'en Francesc Pujols que hem heretat: "Arribarà un dia que els catalans, quan anem pel món, ho tindrem tot pagat".