dimarts, 3 d’abril del 2018

Novetat de Norma pel Saló del Còmic: Gòtic

Com a novetat de maig, sortint pel 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, Norma Editorial traurà una novetat en català, la qual per la seva descripció, m'interessa. Es tracta de Gòtic, de Jorge Carrion i Sagar, sent una col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya.
 
  A la venda el 12 de d'abril!



Gòtic, de Jorge Carrión i Sagar
Assaig gràfic
Cartoné - 48 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN: 978-84-679-3147-1
16€

EL NOU ASSAIG GRÀFIC DELS AUTORS DE BARCELONA. LOS VAGABUNDOS DE LA CHATARRA

El retaule gòtic és el primer artefacte narratiu en vinyetes de la història artística d´Occident. El rebesavi del còmic. A partir d´aquesta idea i de la col·lecció d'art gòtic del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Jorge Carrión i Sagar han creat un assaig gràfic sobre com el dibuix i la pintura medievals mostren la transició entre el teocentrisme i l'humanisme. Un llibre extremadament original que recorre a diversos llenguatges per expandir allò que entenem per museu i assaig en el segle XXI.

Jorge Carrión és escriptor, crític cultural de The New York Times en Español i doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És autor de varis assaigs narratius, com Librerías i Barcelona. Libro de los pasajes. Sagar és un dels autors gràfics més prolífics i reconeguts del panorama nacional, amb treballs en el món de la il·lustració, el còmic, el cine o l´escenografia. El 2015, ambdós autors publiquen la investigació periodística Barcelona. Los vagabundos de la chatarra, que ha estat rebut com un dels còmics espanyols més innovadors dels darrers temps.​