dimarts, 26 de novembre del 2019

Mazinger Otome Taisen

Títol original: Mazinger Otome Taisen (マジンガー乙女大戦, Noies Mazinger Gran Guerra)
Autor: Mikio Tachibana (guio i dibuix) i Go Nagai (autor obra original)
Traducció de: Bárbara Pesquer
Publicat per: Ooso Comics, octubre de 2019
Format: Rústic amb sobrecobertes - 184 pàgines - 120 x 170 mm - B/N i Color
Preu: 10€
 




Coincidint amb el 25 Manga Barcelona, Ooso Comics va publicar, Mazinger Otome Taisen, seqüela de Mazinger Otome que va treure pel passat 37 Comic Barcelona; i també creat per en Mikio Tachibana, basant-se en els famosos robots creats per en Go Nagai. L'editorial de Prades (Baix Camp) va anunciar la seva llicència a mitjans de juny d'enguany. Com la resta dels mangues de l'editorial aquest també ens ha arribat en català.

El manga consta de 7 capítols i fou acabada de publicar el 2011. 

Les Noies Mazinger (tal com es podria traduir Mazinger Otome) han retornat. Les androides femenines basades en els robots de la franquícia Mazinger són: la Seto Magami, versió femenina del Mazinger Z,  la Reito Magami, versió del Great Mazinger, la Grace D. Fleed, versió del Grendizer i finalment la Shiiko Kotetsu, versió de l'Steel Jeeg, sent l'únic robot que no forma part de les diverses sèries Mazinger.

Vés per on allà on viuen hi ha un solar on poden utilitzar els seus poders sense limitació. La forta senyalització que les afecta allà no hi és present. Però algú altre també s'hi ha fixat i se'ls voldran fer seu. Aquest algú altre és el Nou Exèrcit Mazinger, també sent quatre i sent les alter-egos de les nostres noies. Ells són la Nero Jinga, versió del Mazinger N, contrapart de la Seto/Mazinger Z; la Bui Jinga, versió del Mazinger V, contra part de la Reita/Great Mazinger; la Dark G. Dark, versió del Grendizer Negre o Grendark i contrapart de la Grace/Grendizer; i finalment tenim la Shin Kotetsu, el nou Steel Jeeg, sent la contrapart de la Shiiko, el vell Jeeg.

Després d'un primer enfrontament on les nostres noies acaben derrotades, acorden realitzar un nou enfrontament. El nou enfrontament entre noies Mazinger té lloc en el famós solar on aniran a totes per tenir-ne el control. Però vés per on durant aquest enfrontament sorpreses inesperades comportaran que tot es capgiri. Com l'obra anterior, ens trobem amb un manga que combina acció i humor, amb algun toc eròtic lleuger.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'enquadernació és encolada i cosida. Tal el volum anterior, les pàgines inicials són en color i sota la sobrecoberta, s'ha acolorit la portada i la contraportada de lila i respecte del de llom com també el disseny en general, mantenen una afinitat i semblança entre els dos volums. A més també s'hi ha d'afegir que els clients que l'hem comprat a través de la pre-order, el volum va acompanyat de dues petites targetes. Detalls que s'agraeixen d'una petita editorial i que publica en la nostra llengua.


 
 
Mazinger Otome (abril de 2019) i Mazinger Otome Taisen (octubre de 2019)

Primer van arribar Mazinger Angels, Cutie Honey The Legend i Mazinger Otome. Després va arribar  la seva quarta llicència, Dynamic Heroes, i tot seguidament va arribar aquest Mazinger Otome Taisen. Aquest però va sortir juntament amb Cutie Honey 90's, seqüela de Cutie Honey The Legend, que serà una de les meves properes lectures, i com a setena llicència tenim l'anunciada al passat 25 Manga Barcelona: Dororon Enma-kun, que també tindrà edició en català. Així doncs de mica en mica Ooso Comics va creixent, aportant-nos material divers d'en Go Nagai, sigui creat per ell o bé basat en les seves obres.