dilluns, 5 de juliol del 2021

La Cerverina d’Art rep el Premi Sikarra

L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i la Fundació Jordi Cases i Llebot van guardonar dissabte la galeria La Cerverina d’Art amb el Premi Sikarra, que s’atorga anualment amb la voluntat de reconèixer persones, entitats o institucions que amb la seva activitat hagi aportat valors destacables a la Segarra.

https://comarquesdeponent.com/wp-content/uploads/2021/07/0-1-1-960x640.jpg

En el cas de La Cerverina d’Art,  es tracta d’un projecte familiar amb 25 anys de trajectòria que ha portat fins a la capital de la Segarra més d’un centenar d’exposicions amb artistes com Antoni Tàpies, Bigas Luna, Rafael Bartolozzi, Josep González Ramos o Albert Ràfols-Casamada. Així mateix, va ser un projecte pioner a recuperar la vitalitat del carrer Major en el centre històric.

Yago Serrano, impulsor del projecte juntament amb la seva dona, Pilar Porredon, va destacar que «vam fer el que crèiem que havíem de fer».

L’acte, que va reunir mig centenar de persones, va tenir lloc a la terrassa de la Casa Duran i va comptar amb una actuació de música brasilera a càrrec del flautista Xesco Grau i del guitarrista Josep Soto.

El guardó l’han obtingut en edicions anteriors Armand Forcat; els Amics de l’Arquitectura Popular, Càritas Diocesana de Cervera, L’Olivera; La Garbiana; Rosa Fabregat, l’Associació Baixa Segarra, Seny Major i l’Associació de Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT).

El guardó consisteix en una peça escultòrica, creada per l’artista Ana Marín, amb la fusta i el vidre com a materials.

 

Font: Comarques de Ponent