divendres, 16 de juliol del 2021

¡Achís! Historias cortas de Naoki Urasawa

Títol: ¡Achís! Historias cortas de Naoki Urasawa
Títol original:
Kushami Urasawa Naoki Tanhenshū (くしゃみ 浦沢直樹短編集, Atchim! Històries curtes de Naoki Urasawa) / Kushami Naoki Urasawa Short Stories
Autor:
Naoki Urasawa
Publicat per
: Planeta Cómic, juny de 2021
Format
: Rústic amb sobrecoberta - Volum B6 (12,8 x 18 cm) - 192 pàgines - Color i B/N
Preu:
8,95€



D'en Naoki Urasawa, tot i ser un excel·lent mangaka, només en tinc dues coses, l'edició inconclusa de Cinturó Negre (Yawara!) de la desapareguda editorial Glénat/Editores de Tebeos, i el volum justament anomenat Historias cortas de Naoki Urasawa, que la llavors denominada Planeta deAgostini Cómics va treure l'abril de 2011. Deu anys després, ara sota el nom de Planeta Cómic, ha tret un altre volum d'històries curtes seves anomenat ¡Achís! Historias cortas de Naoki Urasawa, que tractant-se doncs d'un volum únic m'ha fet gràcia tenir-lo,
 
"Achís" en castellà, "Atxim" en català i "Kushami" en japonès és l'onomatopeia per imitar l'esternut. Així aquest terme en japonès s'usa per referir-se a històries curtes en contrast amb les llargues. Aquí doncs tenim un joc de paraules. Per tant, les històries que inclou aquest volum no són pas d'esternuts i refredats sinó que hi torbarem diferents temàtiques.

- Damiyan! - Publicat originalment al número 49 de 20216 de la revista Weekly Big Comic Spirits, de l'editorial Shôgakukan.
Una història de mafiosos, els yakuza, amb revenges pel mig i un curiós personatge amb poders psíquics involucrat.

- ¡Lanza apuntando a la luna! (Coguionitzat amb Takashi Nagasaki) - Publicat originalment a AERA COMIC Nippon no manga, llibre-revista del 10è aniversari dels Premis Culturals Osamu Tezuka. Octubre de 2006, editorial Asahi Shinbun-sha.
Un dia, un nen coneix un misteriós home vell que li diu que ha de ser periodista. Així que seguint el seu consell n'esdevé, però no amb l'èxit que ell voldria, fins que un dia el nom  del vell torna a aparèixer, i comença a estudiar un crim del passat relacionat amb ell.

- Los maduritos - Publicat originalment als números de maig de 2013, febrer de 2014 i juliol de 2014 de la revista Jump-kai de l'editorial Shûeisha.
Tres històries de dues pàgines cada una sobre música i homes madurs.

- Henry y Charles - Publicat originalment al número d'abril de 1995 d'Oooki-na pocket, de l'editorial Fukuinkan Shoten.
En una cuina, dos ratolins volen aconseguir un tros de pastís. Un gat i la cuina tota desendreçada en seran obstacles.

- I'ts a beautiful day (Idea original de Kenji Endô) - Publicat originalment al número de novembre de 2018 de la revista Monthly! Spritis.
Una altra història musical, basada en uns fets reals segons les indicacions d'un dels protagonistes del manga, el músic Kenji Endô. Un manga en homenatge a ell que va morir l'octubre del 2017.

- Musica Nostra - Publicat originalment als números 15 i 23 de 2015 i 5 a 9 de 2017 de la revista Jump Grand de l'editorial Shûeisha.
Dues històries també musicals, una sobre com els guitarristes toquen les guitarres, comparant homes i dones, i una altra sobre un viatge que en Naoki Urasawa va fer a Los Angeles, Crónica de un viaje musical a L.A.

- Reino de kaijû - Publicat originalment al número 16 de 2013 de la revista Big Comic.
 Un francès aficionat als kaijû viatja a Tòquio, la ciutat dels monstres japonesos.

- Solo Mission - Amb lectura occidental. Publicat originalment a The Tipping Point, el 16 de febrer de 2016, de l'editorial francesa Humanoids, y a Turning Point, el 25 de setembre de 2017, de l'editorial Asuka Shinsa.
Un extraterrestre se li encarrega realitzar una missió a un perillós planeta, que resulta ser el tercer planeta del sistema estel·lar on es troba.

Al final de volum hi ha un parell de pàgines on l'autor comenta breument les obres incloses en aquest volum. 

Com veieu pel que he escrit, són històries amb temàtiques diferents, però ben entretingudes i divertides. Una petita mostra que en Naoki Urasawa sap tocar diferents gèneres, quelcom que els seus seguidors prou deuen saber gràcies a les seves obres llargues.