dissabte, 18 de novembre del 2023

Ooso anuncia el seu primer shojo: Silverday, conte de fades de Divendres de plata

L’editorial de Prades, Ooso Còmics, va anunciar ahir divendres 17 de novembre en un directe al canal de Twitch del Mangazín una nova llicència. Es tracta del seu primer manga de demografia shojo, és a dir, una obra plantejada en un inici per al públic femení i adolescent. L'obra escollida Ginyoubi no Otogibanashi (銀曜日のおとぎばなし), de Mutsumi Hagiiwa que en català coneixerem per Silverday, conte de fades de Divendres de plata, que fou publicada originalment entre 1983 i 1984 a la revista Ribon de Shueisha, recopilant-se originalment en sis volums.

Durant aquests darrers dies, fins a set creadors en català han  participat en un joc de pistes per tal que el públic endevinés de quin títol es tractava. Així, doncs, dissabte passat Samfaina Visual va proporcionar la primera pista: era un shojo, donant lloc al terme #shojooso. L’endemà diumenge, la tiktoker Irina Kowalzki va afegir-hi que era un clàssic, mentre que dilluns el podcast Illa Punteria va apuntar que era dels anys vuitanta. Les darreres pistes les van donar la també tiktoker RinandCat, que va anunciar que era d’una mangaka, i l’streamer Encinestrat, dient la revista on es va publicar, al mencionada Ribon.

El seu primer volum el tindrem disponible pel 29 Manga Barcelona tant en català com en castellà. Durant l'esdeveniment també hi podrem trobar el seu últim manga anunciat aquesta setmana: el segon i darrer volum de Megaman Megamix, la qual la seva pre-order, que inclou extres, s'acabarà el 29 de novembre.

Característiques tècniques:
Silverday, conte de fades de Divendres de plata - Ginyoubi no Otogibanashi - 銀曜日のおとぎばなし
Mutsumi Hagiiwa
Shueisha, revista Ribon, 1983
3 volums dobles, en cartoné, mida similar a la del mangues d'Ooso
320 pàgines - 25 a color
Volum 1 disponible el 29 Manga Barcelona

 

Font: ComiCat, a partir del text del Mangazín