divendres, 17 de novembre del 2023

X-Venture. Primal Power vol. 1: Fúria de reis: Lleó vs Tigre

Títol: X-Venture. Primal Power vol. 1: Fúria de reis: Lleó vs Tigre
Títol original: Docchi Ga Tsuyoi!? Raion vs Tora: Riku no saikyô ôja batoru (どっちが強い!? ライオンvsトラ 陸の最強王者バトル) / X-Venture. Primal Power Series: Rage of kings: Lion vs Tiger
Autors: Slaium i Meng (guió) i Black Ink Team (dibuix)
Traducció de: David Vega Garcia
Publicat per: Ooso Comics, setembre de 2023
Format: Rústic - 160 pàgines - 12 x 18,5 cm - Color
Preu: 10,95 €

Amb motiu del 41 Comic Barcelona d'enguany, Ooso Comics va anunciar dues llicències de la franquícia X-Venture, de les quals ja en sabem els noms definitius: Primal Power i Dinosaur Kingdom. Ambdues sèries són llargues, què pel que he trobat la primera consta de 35 volums i la segona de 12, per tant, ja anirem veient com aniran les seves publicacions. 

La primera sèrie, X-Venture. Primal Power, és la que s'ha estrenat aquest passat setembre amb el seu primer volum Fúria de reis: Lleó vs Tigre, i tal com veiem per la portada comparteix protagonistes amb X-Venture. El cos en crisi, que ja coneixem.

En aquesta nova sèrie, el doctor Darwin encarrega als joves exploradors que viatgin pel món per recollir dades i així crear una enciclopèdia d'animals. I els primers dos animals elegits seran el lleó i el tigre, i és que abans de l'arribada d'en Darwin, en Louis i en Jake es discutien quin dels dos era el millor. Així en Louis, en Bean i en Kwame viatjaran fins a la sabana africana per estudiar els lleons, mentre que en Jake i la Sherry viatjaran fins a Sumatra per estudiar els tigres. 

A l'Àfrica, els tres joves coneixeran l'hàbitat i la biologia dels lleons: la seva jerarquia, els papers que ocupen els mascles i les femelles i que pot comportar l'arribada d'un nou mascle al territori d'un grup de lleons.

Mentrestant, a Sumatra, en Jake i la Sherry faran un nou amic que s'incorporarà al grup, en Tazen, un noiet que va ser criat per orangutans. Però el tigre de Sumatra és el més petit dels tigres, volent conèixer el més gros, aniran fins a Sibèria, el seu corresponent tigre.

Quan els dos grups, hagin superat els seus perills es trobaran al laboratori del doctor Darwin, en un aparell de simulació, introduiran les dades que han obtingut i així podran comprovar quin dels dos, el lleó i el tigre, és el millor.

El fet que en aquesta aventura, els nostres joves exploradors coneguin en Tazen, vol dir que Primal Power és anterior a El cos en crisi.

Al llarg de l'aventura no només ens endinsarem en les vides del lleó i el tigre, sinó que també coneixerem altres felins que comparteixen respectivament l'hàbitat amb ells, com la pantera nebulosa a Sumatra, el serval i el guepard a la sabana, i el linx nòrdic a Sibèria. És un volum dedicat a la família Felidae i, per tant, no només al llarg dels capítols n'apareixeran, sinó que també, entre aquests, tindrem fitxes sobre diversos fèlids. I al final hi tindrem un petit test, per comprovar si hem après tot llegint.

Sense dubte una magnífica obra divulgativa sobre el regne animal que combina aventura i zoologia, que amplia la col·lecció Science Manga d'Ooso Comics. No només els petits aprendran, sinó també els grans, i malgrat el públic objectiu a què va dirigit, no és pas una obra ensucrada, es mostra la realitat de la natura, i també els diferents perills i amenaces a què es veu sotmesa, especialment per culpa de la nostra espècie tal com veurem en aquest volum. I, per altra banda, tot aprenent i gaudint també s'introdueix a la quitxalla l'hàbit de llegir, i el còmic, sempre és un bon mitjà, i aquesta obra n'és un bon exemple.

L'edició de Primal Power és similar a la d'El cos en crisi: sense sobrecobertes, en aquest cas no hi ha solapes, tot fent el còmic més manejable. A més és a tot color, donant-li un bon atractiu i també és en lectura occidental, cosa que ja ve d'origen.

A part de les diverses fitxes de fèlids que trobarem entre capítols, darrere la portada, s'hi mostren les sèries d'X-Venture que Ooso té al seu catàleg: El cos en crisi, ja completada, l'acabada d'estrenar Primal Power, i la futura Dinosaur Kingdom. Gràcies a això sabem el títol del segon volum de Primal Power: Xoc de titans: Goril·la vs Os, i per Dinosaur Kingdom, Pioners prehistòrics i Perduts al Paleozoic I a l'altra banda de la contraportada, hi tenim uns breus textos dels autors: Slaium, Meng i Black Ink Team.

Així doncs, podem entendre que des d'Ooso estan treballant en les dues sèries, i que de mica en mica s'aniran publicant.